Ifjú polgárőrök segítettek egy utcai szülésben

Elnöki dicséretben és jutalomban részesített Túrós András, az Országos Polgárőr-szövetség elnöke két fiatalembert. Az ifjú polgárőrök a múlt héten segítséget nyújtottak Újpesten egy nőnek, aki a gyermekét az utcán hozta világra.

2021. 03. 31. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elnöki dicséretben és jutalomban részesítette Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke azt a két fiatal polgárőrt, akik a múlt héten segítséget nyújtottak egy nőnek, aki a gyermekét az utcán hozta világra Újpesten – tudtuk meg Bakonyi Ágnestől, az OPSZ sajtófőnökétől.

A napokban Kardos Pál (j1), a Budapesti Szövetség elnökének előterjesztése alapján Túrós András (j2) adta át Balogh János Konrádnak (b1) és Mester Márknak (b2) az elnöki dicséretről szóló oklevelet és jutalmat.
Fotó: OPSZ

A két 19 éves fiatalember számára megható és örök élmény marad, hogy részesei lehettek egy új élet kezdetének.

– Járókelők hívták fel a Megyeri út mellett sétáló polgárőrök figyelmét múlt hét szerdán egy nőre, akinél az utcán indult meg a szülés – elevenítette fel a történteket a sajtófőnök. Hozzátette: a közeli telep biztonsági őre riasztotta a mentőket, a kiérkező polgárőrök pedig a szakszerű segítség megérkezéséig támogatták az anyát. Kabátokat terítettek le, a polgárőr autó hátsó ülésére fektették az anyát, és a maximumra állították a fűtést, nehogy kihűljön az újszülött és az anyuka az éjszakai hidegben, közben pedig folyamatosan beszéltek hozzá és nyugtatgatták. Pedig ők maguk is izgatottak voltak, hiszen 19 évesen még soha nem kerültek hasonló helyzetbe és nem voltak felkészítve erre a szituációra.

A napokban Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnökének előterjesztése alapján Túrós András adta át Balogh János Konrádnak és Mester Márknak az elnöki dicséretről szóló oklevelet és jutalmat.

„Elismerésem Önöknek a bátor helytállásért és azért, hogy egy olyan helyzetben nyújtottak segítséget, amelyre a polgárőrök felkészítése nem terjed ki. Ugyancsak elismerésem amiatt, hogy cselekedetükkel nagyban növelték a polgárőrség imidzsét, segítségük hozzájárul az állampolgárok bizalmának erősítéséhez és ahhoz, hogy elhiggyék, a polgárőrökre valóban minden helyzetben számíthatnak”

– hangsúlyozta Túrós András.

Mester Márk, aki jelenleg rendőrnek készül és Balogh János Konrád, aki most fog érettségizni, az átadáskor elismerték, hogy amikor a helyszínre érkeztek, kicsit megijedtek, de aztán csak az lebegett a szemük előtt, hogy segíteni kell. Mint mondták, ma már meghatódva tekintenek vissza az eseményekre, hiszen az alapfeladatuktól, vagyis a bűn megelőzésétől merőben eltérő dologban vehettek részt, egy új élet születésének lehettek szemtanúi.

Elképesztő történetről számoltak be az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőrség tagjai, írta múlt héten a Bors című bulvárlap.

– Éppen a UTE Szusza Ferenc Stadionnál láttunk el szolgálatot, amikor két fiatal autóval odajött hozzánk, hogy egy nő furcsán viselkedik a 30A busz végállomásán – mondta Balogh János Konrád polgárőr.

– Beültünk az autóba és a helyszínre siettünk, ám amikor megérkeztünk, már nem volt ott. Keresni kezdtük, és végül a Megyeri úton az Elműnél akadtunk rá. A nő valóban furcsa testhelyzetben, kicsit meggörnyedve állt, mellette pedig egy férfi volt, aki beszélt hozzá. Ahogy közeledtünk láttuk, hogy véres a járda, így tudtuk, valami nagyon nincs rendben… – mesélte a járőr. Miközben a polgárőrök a nőhöz és társához igyekeztek, az ott lévő biztonsági őr odalépett hozzájuk, aki elmondta: az asszony éppen szülni készül, fájdalmai vannak.

– Már nem volt idő semmire – folytatta Mester Márk polgárőr. – Ott a helyszínen, az utca kellős közepén szülte meg gyermekét a hölgy. Miközben mi az édesanyával foglalkoztunk, a biztonsági őr értesítette a mentőket. Az újszülött 21 óra 50 perckor jött a világra. A baba és az édesanya is jó egészségnek örvend – olvasható a posztban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.