Rétvári Bence Rig Lajosnak: Kiállhatna a bajtársai mellett!

Az államtitkár úgy fogalmazott, Jakab Péter vehetne retorikai leckéket a saját parlamenti képviselőjétől.

Munkatársunktól
2021. 03. 22. 12:34
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hiába beszélnek a kórházi ágyak kapacitásáról, kórházi ágy még nem mentett meg beteget! – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Rig Lajos (Jobbik), aki szerint „a szakápolást nem lehet átadni masszőröknek”. Speciális szakmának nevezte a szakápolást, majd azt sérelmezte, hogy a Hatvani Kórház és a Győr-Moson-Sopron Megyei Orvosi Kamara önkénteseket toboroz az intenzív osztályokra. – Mindezt úgy, hogy aneszteziológiai végzettséggel nem fogadták el a segítségemet – tette hozzá.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára úgy fogalmazott,

– ha a Jobbik frakcióvezetője beiratkozna az ön retorikai kurzusára, nem hasonlítaná a miniszterelnököt afrikai kuruzslóhoz –

majd megköszönte Rig Lajosnak a segítségnyújtást.

– Érdemes lenne kiállnia a bajtársai mellett, amikor Szabó Tímea vagy Korózs Lajos járatja le a mentősöket

– hangsúlyozta. Az államtitkár arról tájékoztatott, hogy a kormány a nyár folyamán gyakorlati és elméleti tanfolyamokat indított az intenzív osztályon dolgozó önkénteseknek.

– Több oltóanyag jött magyar beszerzésekből, mint amennyit az uniós közös beszerzésekből kaptunk

– mondta az uniós vakcinabeszerzés nem túl hatékony voltáról Rétvári Bence, majd felelőtlenségnek nevezte, hogy akárcsak egyes baloldali városvezető, Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület baloldali polgármestere is embereket beszélt le az orosz és kínai vakcináról.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.