időjárás 16°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Tóth Krisztina szerint Magyarország mérgező ország

Forrás: mandiner.hu
2021.03.21. 08:51
Tóth Krisztina szerint Magyarország mérgező ország

Hazánk mérgező ország, a magyar életminőség és erkölcsök pinceszinten vannak, és eddig nem tudta, hogy honfitársainak milyen nagy része gyűlölködő rasszista. Interjút adott az osztrák Falter magazinnak Tóth Krisztina költőnő – közli cikkében a Mandiner.hu.

Nagyinterjút adott Tóth Krisztina költő- és írónő az osztrák Falter nevű lapnak. Az irodalmárt Jókai és Az arany emberrel kapcsolatos kijelentései és az ezután kirobbant viták kapcsán kérdezték, az írónő szerint ugyanis Az arany embert le kellene venni a kötelező olvasmányok listájáról. Egy korábbi interjúban ezt úgy indokolta: „nem elsősorban azért, mert nehezen olvasható, és kedvét szegi a diákoknak, hanem a nőalakok ábrázolása miatt”.

A Falternak adott interjújából kiderül: Tóth Krisztina nemrég az államiból egy zsidó magániskolába íratta át a lányát, mert azt remélik, ott jobb lesz a légkör. A váltásnak azért érezték szükségét, mert még a lánya is belekerült az édesanyját érintő „hecckampányba”.

Tóth Krisztina elmondta: ő nincs is abban a pozícióban, hogy változtasson a tanterven, és csak egy irodalmi magazin hipotetikus körkérdésére válaszolt Jókaival példálózva. Az írónő szerint a jobboldali sajtó teljesen eltorzítva mutatta be a kijelentéseit, és aztán két hétig vele volt tele a sajtó, „főleg előnytelen fotóimmal” – tette hozzá Tóth Krisztina.

Az írónő ezután azt részletezte, milyen sérelmek érték őt a kijelentései nyomán kirobbant vitában. Úgy látja, a magyar nyilvánosságban

„Orbán cirkusza” folyik, ő vet embereket „a fogalmatlan, felheccelt falka elé”.

Ugyan sokan álltak Tóth Krisztina mellé is, az írónő szerint „nagyon nehéz művelt, félénk hangokkal a fogalmatlan, lármás tömegeknél hangosabbnak lenni”. Ő ugyanakkor nem akar mást, csak becsukni maga mögött az ajtót és nyugalomban dolgozni.

Képernyőfotó az eredeti cikk borítójáról
Fotó: Mandiner.hu

Az őt ért támadások miatt az írónő külföldi ismeretségi köreihez, fordítóihoz fordult segítségért, de tudja, hogy a külföldi segítség egy kétélű kard: „Egyrészt erős jelzésre számítok, hiszen egy neves szerzőnő vagyok. Másrészt persze az is megtörténhet, hogy az ellenem irányuló támadások még megsemmisítőbbek lesznek, és akkor fizetett Soros-ügynöknek fognak leírni, ahogy az szokásos. Állandóan ezek a paranoid keresgélések az ellenségek és bűnbakok iránt!”

Tóth Krisztina az interjúban arról is beszélt, hogy Magyarországon központosítják a hatalmat, az ország férfiközpontú, ahogy a kormányzás is, hazánk pedig, miután a rendszerváltás után egy ideig a Nyugat része volt, most a posztszovjet befolyási területté válik.

Ezzel párhuzamosan terjed a félelem légköre.

Az írónő a 2022-es választásokról azt mondta: a Fidesznek hatalmas vagyon megőrzése a tét, és a kormány mindent meg fog tenni a hatalomban maradásért. „A választásig az emberek hisztériáját tovább fogják fokozni, hogy a maffiaállam helyett a szegénység és a gazdasági válság feltételezett felelőseire mutogassanak.”

Tóth Krisztina kifejtette: „Ez az ország súlyos mentális károkat szenvedett el, az emberek lelkét leírhatatlan mértékben mérgezték meg, az életminőség és az erkölcsök pinceszinten vannak, különösen most, a járványhelyzetben. Ez nem fog egyik pillanatról a másikra rendbe jönni. Magyarország egy mérgező ország.” Elmondta, hogy az ellene irányuló kampánnyal nevetségessé tették őt, tönkretették az életét. Ugyanakkor soha nem akarta valójában elhagyni az országot.

Végül közölte: „Ötvenhárom évesen sem voltam felkészülve arra, hogy a honfitársaim milyen nagy része gyűlölködő rasszista. Ez csalódást keltő felismerés: ők ott állnak mögöttem a postán vagy mellettem a szupermarketben. A legjobb, ami történhet, hogy békén hagynak, és tovább írhatom a könyveimet. Szenvedélyesen szeretek dolgozni.”

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.