időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

A kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak nyáron

Magyar Nemzet
2021.04.30. 08:32
A kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak nyáron

– A tárgyalások jelenleg is folynak számos állammal, hogy egymás vakcinaigazolványait elfogadjuk – jelentette ki a miniszterelnök.

– Elterjedt, hogy azokat, akiket a kínai vakcinával oltottak be, majd nem tudnak utazni.

Ez szamárság, a kínai vakcinával oltottak is szabadon utazhatnak a nyár során

– fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.

– Biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen korlátozás nem lesz. Akármilyen vakcinával oltottak be egy magyar embert, mindenképpen tud majd utazni

– nyomatékosította Orbán Viktor.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban felmerült alkotmányossági vitákkal összefüggésben Orbán Viktor elmondta: miután ezeket megvizsgálták, nem látják megalapozottnak az aggályokat, ezért a védettségi igazolvány működni fog Magyarországban.

– Hogy ez a dokumentum a határátlépésnél miképpen működik, az egy másik történet.

Szijjártó Péter külügyminiszter miniszter urat felhatalmaztuk arra, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön a számunkra fontos országokkal arról, hogy egymás védelmi igazolásait kölcsönösen elfogadjuk. Montenegróval és Szerbiával ezt meg is kötöttük, de tárgyalunk a többi országgal is, először a szomszédos országokkal, majd a többiekkel is – tudatta a kormányfő.

NAIH: Nincsenek aggályok a védettségi igazolványokkal kapcsolatban

– A hatóság a védettségi igazolványokkal kapcsolatban nem lát sem alkotmányossági, sem adatvédelmi aggályokat. Van egy jogszabály, ami arról rendelkezik, hogy hogyan lehet bizonyos szolgáltatásokat igénybe venni, a kormánynak joga van ilyen jogszabályokat hozni, és ebben az esetben adatkezelés sincs, mert nem rögzítik az adatokat, csak megtekintik. Ez ugyanolyan helyzet, mint amikor elkérik a személyi igazolványt a dohányboltban – mondta a Magyar Nemzetnek Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

 

Magyarország újraindul

Megvan a négymilliomodik beoltott, folytatódik az újraindítás

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.