Előrehozhatja a baloldal az előválasztást

Mindenképpen lesz előválasztás, ha kell, polgári engedetlenség által – így reagáltak a baloldali pártok arra a hírre, hogy a kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet. Az előválasztást szervező civilek képviselője szerint előre is hozhatják az eseményt nyárra, ugyanis ha futballmérkőzéseket lehet rendezni, a baloldali eseménynek sem lehet akadálya – derül ki az ATV Híradó riportjából.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV.hu2021. 04. 22. 20:01
null
a megígért szép szavakban valóban hisznek is Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet, erről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be egy törvényjavaslatot kedd este. A baloldali összefogás szerint az előválasztás megtervezésekor számoltak azzal, hogy a kormány a járványhelyzettől függetlenül is megpróbálja megnehezíteni az előválasztás megszervezését. Magyar György, az előválasztást szervező Civil Választási Bizottság elnöke az ATV-nek arról beszélt, hogy fel vannak készülve minden eshetőségre.

Azt javasoltuk, hogy esetleg június–júliusra célszerű lenne az előválasztás első fordulóját előrehozni, hiszen a miniszterelnök a futballrajongáságból fakadóan kinyitja a fővárost. Beenged hatvanezer embert a stadionokba, jönnek a külföldiek, tehát akkor nem lehet hivatkozni pandémiára

– fejtette ki Magyar.

A DK szóvivője az ATV Startban azt mondta, hogy előválasztás mindenképpen lesz. – Polgári engedetlenségi mozgalmat kell hirdetni. Az emberéletek tiszteletben tartása és megóvása mellett – mondta Barkóczi Balázs. Arra a kérdésre, hogy az mit jelent, úgy válaszolt: a jelenléti nyilvános voksolást is meg fogják tartani, a választóknak megadják a lehetőséget, hogy találkozzanak a legesélyesebb ellenzéki jelölttel. Hogy megismerjék őket személyesen, megismerjék a programjukat és kiválasszák őket személyesen – tette hozzá.

Az elmúlt napokban Kecskemét és Székesfehérvár kormánypárti polgármestere is arról írt közösségi oldalán, hogy városuknak a jelenlegi kritikus helyzetben nem előválasztási kampányra, hanem nyugalomra van szüksége, így azt kérték, hogy a baloldal ne tartson előválasztást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.