időjárás -3°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Földi László: „Kiképzőtisztek” irányították az SZFE hallgatóit

Forrás: HÍRADÓ.HU
2021.04.07. 23:14
Földi László: „Kiképzőtisztek” irányították az SZFE hallgatóit

Már hónapokkal a tüntetések előtt készültek az egyetemfoglalásra a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói – derül ki a Hülye fiatalság címet viselő, a tiltakozó diákságot bemutató YouTube-filmből. Ez azért is fontos, mivel a tüntetéssorozat idején a hallgatói önkormányzat részéről azt hangsúlyozták, hogy az általuk szervezett blokád spontán akció volt – olvasható a Híradó.hu cikkében.

– Az említett film egy megkonstruált film, bizonyos érdekeket képvisel, ennek értelmében pedig nem a valós tényekből, eseményekből indul ki – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

– Tudni kell azt, hogy a háttérben vannak olyan érdekviszonyok, amelyek a világot elég sajátosan kezelik. Ha egy adott ország érdekeivel nem értenek egyet, úgy munkálkodnak a háttérben, hogy provokációt szítsanak az ország állampolgárai között – hangsúlyozta.

Hozzátette: Ennek voltunk tanúi az SZFE körül kialakult helyzet kapcsán is. Az egyetem átalakítása egyfajta belső ellenállást váltott ki a hallgatók egy részéből, akik spontán módon kezdtek tiltakozni az új rendszer ellen. Erre az első mozgalomra telepedtek rá az úgynevezett „kiképzőtisztek”, akik a háttérben azon munkálkodtak, hogy saját érdekeik mentén alakítsák át a társadalmat, az érdekviszonyrendszereket.

– A „kiképzőtisztek” bekapcsolódása a hallgatók akciójába tisztán érzékelhető volt, hiszen a kezdeti spontaneitást gyorsan felváltotta egy összeszedett, jól megkonstruált cselekvési terv – emelte ki.

Hozzátette, hogy már azt is tudjuk, hogy a berlini Momentum szervezetének kiképzőtáborából érkeztek a „segítők”, akik elmagyarázták a hallgatóknak, hogyan folytassák tüntetésüket, hogy magasabb szintre emeljék a provokációt.

– Az említett berlini „kiképzőtiszteken” túl még más segítője is volt a hallgatóknak, mindazon személyek, szervezetek, akik és amelyek a magyar baloldal mellett állnak. Hiszen az egyetem átalakítása miatti tüntetés politikai akcióvá vált, és ebbe mindenki bekapcsolódott, aki a jelenlegi kormány ellen munkálkodik – jelentette ki Földi.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.