Földi László: „Kiképzőtisztek” irányították az SZFE hallgatóit

Már hónapokkal a tüntetések előtt készültek az egyetemfoglalásra.

Forrás: HÍRADÓ.HU2021. 04. 07. 23:14
Színművészeti
20201019 Budapest Performanszot tartott a Független Szabad Egyetem elnevezésű csoport az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Szemere utcai épülete előtt, az eseményen magyar és külföldi egyetemek. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak írt szolidaritási nyilatkozatokat tárták a közönség elé színészek közreműködésével. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már hónapokkal a tüntetések előtt készültek az egyetemfoglalásra a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói – derül ki a Hülye fiatalság címet viselő, a tiltakozó diákságot bemutató YouTube-filmből. Ez azért is fontos, mivel a tüntetéssorozat idején a hallgatói önkormányzat részéről azt hangsúlyozták, hogy az általuk szervezett blokád spontán akció volt – olvasható a Híradó.hu cikkében.

– Az említett film egy megkonstruált film, bizonyos érdekeket képvisel, ennek értelmében pedig nem a valós tényekből, eseményekből indul ki – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

– Tudni kell azt, hogy a háttérben vannak olyan érdekviszonyok, amelyek a világot elég sajátosan kezelik. Ha egy adott ország érdekeivel nem értenek egyet, úgy munkálkodnak a háttérben, hogy provokációt szítsanak az ország állampolgárai között – hangsúlyozta.

Hozzátette: Ennek voltunk tanúi az SZFE körül kialakult helyzet kapcsán is. Az egyetem átalakítása egyfajta belső ellenállást váltott ki a hallgatók egy részéből, akik spontán módon kezdtek tiltakozni az új rendszer ellen. Erre az első mozgalomra telepedtek rá az úgynevezett „kiképzőtisztek”, akik a háttérben azon munkálkodtak, hogy saját érdekeik mentén alakítsák át a társadalmat, az érdekviszonyrendszereket.

– A „kiképzőtisztek” bekapcsolódása a hallgatók akciójába tisztán érzékelhető volt, hiszen a kezdeti spontaneitást gyorsan felváltotta egy összeszedett, jól megkonstruált cselekvési terv – emelte ki.

Hozzátette, hogy már azt is tudjuk, hogy a berlini Momentum szervezetének kiképzőtáborából érkeztek a „segítők”, akik elmagyarázták a hallgatóknak, hogyan folytassák tüntetésüket, hogy magasabb szintre emeljék a provokációt.

– Az említett berlini „kiképzőtiszteken” túl még más segítője is volt a hallgatóknak, mindazon személyek, szervezetek, akik és amelyek a magyar baloldal mellett állnak. Hiszen az egyetem átalakítása miatti tüntetés politikai akcióvá vált, és ebbe mindenki bekapcsolódott, aki a jelenlegi kormány ellen munkálkodik – jelentette ki Földi.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.