Kilenc rendbeli bűncselekménnyel gyanúsítják Czeglédy Csabát

Válaszolt Budai Gyula írásban feltett kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész az Ördög ügyvédje-üggyel kapcsolatosan. Budai megjegyezte, a legfőbb ügyész válaszából világosan kiderül, hogy Czeglédy Csaba az ominózus videofelvétellel összefüggésben a zsarolási alapügy gyanúsítottja. Összesen kilenc rendbeli bűncselekménnyel gyanúsítják, hat rendbeli különleges adatra elkövetett személyes adattal való visszaéléssel és három rendbeli személyes adattal való visszaéléssel, melyeket bűnsegédként követett el. Ez nem külön büntetőeljárás, az alapüggyel együtt vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda – mondta a PestiSrácok.hu-nak Budai Gyula.

Forrás: PESTISRACOK.HU2021. 04. 22. 13:28
null
H. Csaba feketében, Czeglédy balján Forrás: PESTISRACOK.HU / FACEBOOK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minap írta meg PestiSrácok.hu, hogy az úgynevezett Ördög ügyvédje-ügyben jelentőset lépett előre a nyomozás. A büntetőügynek immár nyolc gyanúsítottja van. Néhány nappal ezelőtt Czeglédy Csabát és társát személyes adatokkal való visszaéléssel gyanúsították meg. A PestiSrácok.hu írta meg elsőként, hogy a Fővárosi Főügyészség jogsegélykérelemmel élt külföldi hatóságoknál. Az Amerikai Egyesült Államokban az Ördög ügyvédje nevű blog szerverét, Svájcban pedig azt a bankszámlát találták meg, amelyhez az a hitelkártya tartozott, amivel maga Czeglédy Csaba fizette az Ördög ügyvédje oldal Facebook-posztjait.

Megtervezett, összehangolt politikai lejárató akció volt

Az Ördög ügyvédje néven ismertté vált, vélhetően politikai lejáratásra összeállt csoport a politikai akciót tíz nappal a 2019-es önkormányzati választás előtti napra időzítette. Onnantól fogva naponta jelentek meg a blogon, illetve az azonos nevű Facebook-oldalon fotók, majd felvételrészletek egy férfibuliról, ami az Adriai-tengeren zajlott egy vitorláshajón. A felvételen egyértelmű helyzetben volt látható többek között Borkai Zsolt, Győr akkori polgármestere és Rákosfalvy Zoltán ügyvéd. Bár a blogon névtelenül megállás nélkül folyt a fenyegető gyalázkodás –

az Ördög ügyvédje kábítószerről, korrupciós ügyletekről és táskában hordott milliókról ígért bizonyítékokat, illetve további politikusokat is megfenyegetett –, végül az orgiát leszámítva semmi sem nyert igazolást.

Minden üres vádaskodás maradt, az ígért bizonyítékok, további felvételek nem jöttek, ami a követők előtt is hiteltelenítette a nagy leleplezőt. Egyetlen dolog nyert igazolást: hat férfi – egyikük Győr polgármestere volt – kibéreltek egy vitorlást az Adrián, és négy prostituálttal szórakoztak.

Egy éven át házaltak és zsaroltak a videóval, ami végül a DK-hoz került

Közben kiderült, hogy a felvétel – mondjuk ki, szexvideó – nem véletlenül került elő, és nem is véletlenül készült, hanem előre megtervezve, pénzszerzési céllal. Már egy évvel korábban házaltak vele, és többeknél is megfordult.

Borkait és Rákosfalvyt többször is megzsarolták.

Az ügyletben közismert bűnözők és a DK-hoz köthető politikusok neve is felmerült. Az összeállt mozaikok szerint a győri ifj. F. Gábor szerzett arról tudomást az egyik prostituált köréből, hogy milyen bulira készülnek a lányok. A pillangók elkészítették a videót, amivel előbb alvilági figurák zsarolták meg a győri közszereplőket. Közben a felvétel a Demokratikus Koalícióhoz került, méghozzá úgy, hogy F. Gábor anyjának az élettársa a volt válogatott futballista, győri DK-párttag és aktivista Póczik József.

Póczik József
Fotó: MTI/llyés Tibor

Amikor Póczik meglátta párja fiának a gépén a videót, és azon felismerte Borkait, előbb csak szólt a régi ismerősnek, majd később azzal állt elő, hogy nem ő, hanem valakik, akik vele üzentek, tízmilliót akarnak.

Utána már nem volt megállás: a rövid, de egyértelmű házi videó kézről kézre járhatott, és ahhoz a személyhez vagy inkább körhöz jutott – feltehetően nem ingyen –, akik magukat az Ördög ügyvédjének nevezik. Információink szerint több százmillió forint cserélhetett gazdát. A nyomozati iratokban többször is megjelenik egy háromszázmilliós összeg. Hogy valóban kifizették-e ezt az összeget, hogy kinek és konkrétan kik, és mi lehet a pénz útja, mind a nyomozás tárgyát képezheti.

A bűnözők megkapták a pénzüket, a politikai lejáratáshoz, kivégzéshez adott volt az eszköz. Tömény szex kevesebb mint fél percben – mindent vitt. Bőven elég volt ahhoz, hogy az Ördög ügyvédje bármit következmények nélkül, utaztatott IP-cím mögött megbújva, névtelenül bemondhasson, azt elhiggyék.

Ugyanaz hirdette az Ördög ügyvédje posztokat, aki a szombathelyi fideszes jelöltet lejárató posztokat – h. Csaba a Czeglédyt ünneplő cigány buliban is ott volt

Hogy kik állnak a blog mögött, azt viszonylag könnyű volt kideríteni. A PestiSrácok.hu a Facebook transzparencia-oldalán kereste vissza, ki hirdette az Ördög ügyvédje-posztokat. Egy bizonyos H. Csaba. Ugyanez a H. Csaba nevű profil hirdette a szombathelyi fideszes polgármester-jelöltet gyalázó posztokat is.

A hirdetések buktatták le az Ördög ügyvédjét
Fotó: Facebook/PestiSrácok

H. Csabát Czeglédy ismerősei között is megtaláltuk, és azon a videófelvételen is felismertük, ami a cigány kisebbségi önkormányzat ünneplő buliján készült az önkormányzati választások után. Jól hallható, hogy Czeglédy a felvételen öt év nyugalmat ígért az őt ölelgetve ünneplő romáknak, akik közül – ahogy bemutattuk – többen is büntetett előéletű nehézfiúk.

H. Csaba feketében, Czeglédy balján
Fotó: Facebook/PestiSrácok

A zsarolási ügy nyolc gyanúsítottjának az egyike Czeglédy

Az egyik sértett, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd zsarolás miatt feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja a Fővárosi Főügyészség felügyeletével. Úgy tudjuk, eddig nyolc embert gyanúsítanak. Legutóbb durván egy hete Czeglédy Csabát és egy társát gyanúsították meg személyes adattal való visszaéléssel. A nyomozók szerint ugyanis a fizetett Facebook-hirdetéseket egy olyan hitelkártyáról fizették, amely Czeglédy Csabához köthető. Mellesleg a svájci jogsegélyre azért volt szükség, mert a bankszámla, amelyhez Czeglédy hitelkártyája tartozik, egy svájci bankszámla.

Összesen kilenc rendbeli bűncselekményt írnak czeglédy számlájára

Az ügyben Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult írásbeli kérdéssel, amire most érkezett válasz. Budai Gyula a PestiSrácok.hu-nak azt mondta: a legfőbb ügyész válaszából világosan kiderül, hogy Czeglédy Csaba az ominózus videófelvétellel összefüggésben a zsarolási ügy gyanúsítottja.

Összesen kilenc rendbeli bűncselekménnyel gyanúsítják, hat rendbeli, különleges adatra elkövetett személyes adattal való visszaéléssel és három rendbeli személyes adattal való visszaéléssel, melyeket bűnsegédként követett el. Ez nem külön büntetőeljárás, ha az a nyomozás, amit az egyik sértett feljelentése nyomán zsarolás és más bűncselekmények megalapozott gyanújával folytat a Nemzeti Nyomozó Iroda

– jegyezte meg a politikus.

„A közölt megalapozott gyanú a nyomozás során beszerzett bizonyítási eszközökön, így tanúvallomásokon és okiratokon nyugszik. Az eljárás tárgyát képező pénzügyi műveletre vonatkozó ténymegállapítás más államtól kért nemzetközi bűnügyi jogsegély teljesítésének eredményeként közölt adatokon alapul”

– áll Polt Péter Budai Gyulának írt válaszában.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.