időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Csintalan Sándor és Konok Péter szerint is elfogadhatatlan TGM bojkottfelhívása

Kárpáti András
2021.05.07. 21:01
Csintalan Sándor és Konok Péter szerint is elfogadhatatlan TGM bojkottfelhívása

Jakab Pétert üres lufinak, Dobrev Klára miniszterelnök-jelölti bemutatkozóját pedig rettenetesen gyengének nevezték a Kötöttfogás szereplői. Konok Péter történész, és az egykori MSZP-s képviselő Csintalan Sándor pedig Tamás Gáspár Miklós, az ATV ellen meghirdetett bojkottját bírálta, a csatorna dolgozóinak felmondásra buzdítását elfogadhatatlannak nevezték.

Tamás Gáspár Miklóst bírálták a Kötöttfogás nevű Youtube-os műsor szereplői, amiért, és ahogyan a filozófus az ATV műsorainak bojkottjára szólította fel a televízió lehetséges vendégeit, a munkatársait pedig felmondásra buzdította,

miután a csatorna tulajdonosához tartozó Spirit FM nyerte el a Klubrádió frekvenciáját. Csintalan Sándor szerint ezzel az attitűddel több probléma is van:

– elsősorban nem verem más f...ával a csalánt, még ha Tamás Gáspár Miklósnak hívnak, akkor sem –

fogalmazott. Emellett úgy vélte, hogy az értelmiségieknek és a megmondóembereknek éppen hogy oda kell menniük a televízióba, és el kell mondaniuk a véleményüket.

Konok Péter a Kötöttfogás több szereplőjével együtt bírálta TGM, ATV elleni bojkottjának felhívását Fotó: MTI/Sóki Tamás

Dévényi István is „hülyeségnek” nevezte azt az elképzelést, hogy a televízió dolgozóinak fel kellene mondaniuk.

Konok Péter egyetértett Csintalan csalános hasonlatával, szerinte TGM-et „belezavarták” valamibe. Szavai szerint

meglepte, hogy az általa egyébként tisztelt filozófus az említett elképzeléssel állt elő. – Legitim nézői vagy politikusi magatartás az, ha valaki nem néz egy műsort, vagy nem megy el valahova, de másnak megmondani, hogy mi legyen az egyedül erkölcsös aktus, minden esetben gáz, akár TGM mondja, akár nem – fogalmazott. Ha – folytatta – Gábor György (akit egyébként Gyurcsány Ferenc házi ideológusaként tartanak számon – a szerk.) ilyesmit mond, abban nincs semmi meglepő, hiszen ezért fizetik, és egyébként is egy jelentéktelen figura.

Konok arra is kitért, hogy ő maga sem követi Tamás Gáspár útmutatását, hiszen a Kötöttfogásra is az ATV stúdiójából érkezett. Hozzátette: konkrét párthoz tartozó televízióba – így például

a Jobbikhoz köthető N1 Tv-be viszont már nem menne el.

A történészt az is „idegesítette”, hogy TGM szerint a politikusoknak elnézhető, ha mégis elmennek az ATV-be, mert „nekik muszáj”. – Szerintem meg ilyen esetekben pont a politikus ne menjen el az általa kifogásolt médium politikai műsorába – hangoztatta.

A beszélgetésben szóba került a baloldali előválasztás, és Dobrev Kláta miniszterelnök-jelöltségének múlt vasárnapi bejelentése.

Konok marketing szempontból is „rettenetesen gyengének” nevezte Gyurcsányné performanszát.

Többen azt kifogásolták, hogy hetekig nagy meglepetésként harangozták be, hogy kiderül a DK kormányfő-jelöltjének kiléte, ám végig tudni lehetett, hogy a pártvezér nejéről van szó.

Szintén Konok Péter beszélt arról, hogy a baloldali miniszterelnök-jelöltek „négyesfogatából” nem tud választani, egyik aspiránst sem találja megfelelőnek, és a műsor öt szereplője közül csak Dévényi Istvánnak jutott eszébe – hosszú percek múlva –, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is bejelentkezett már a közös ellenzéki kormányfő-jelöltségért. Jakab Péterről pedig Konok úgy vélekedett, hogy olyan üres, mint egy lufi, legfeljebb „piros arany” van benne. A történész ezzel a Jobbik-elnök parizerkampányára utalt, amelyet a baloldalon is sokan bíráltak, például Dévényi István a Magyar Hangban közölt róla ironikus hangvételű cikket.

Közben Schiffer András, az LMP egykori frakcióvezetője is túlzónak nevezte a Spirit FM frekvenciapályázata körüli indulatokat egy mai Facebook-bejegyzésében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.