időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Írdalá.hu: Hatalmas hőstettre készül a kampánycsapat

Borsodi Attila
2021.05.03. 15:15
Írdalá.hu: Hatalmas hőstettre készül a kampánycsapat

Özönlenek Belgiumból az online aláírások a székely petícióhoz, ahonnan néhány nap alatt több ezren csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ha a következő napokban, a péntek éjféli határidőig ilyen ütemben futnak be a szignók, akkor könnyen lehet, hogy Belgium lesz az utolsó olyan európai uniós állam, ahol összegyűlik a jogszabályban meghatározott aláírás-mennyiség.

Pesty László kampányfőnök korábban ezzel kapcsolatban kiemelte: a Gerilla.hu csapata május 7-e éjfélig folytatja a harcot, az utolsó pillanatig küzdenek. – Megkoronázhatnánk ezt a 15 hónapos munkát azzal, ha Brüsszel asztalára Brüsszelt tennénk le az utolsó pillanatban.

Egy barátom a minap úgy fogalmazott: a fenevadat a saját barlangjában meglepni látványos gesztus lenne – mutatott rá.

 

Kevesen hittek a belgiumi csodában, de sikerülhet
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

A kampányfőnök és csapata most is Belgiumban küzd a sikerért. – A Gerilla.hu legjobb szakembereivel napok óta itt, Brüsszelben dolgozom, de még nem vagyunk biztosak abban, hogy sikerül Belgiumot is teljesítenünk. Erre az utolsó hétre régóta készülünk. Szeretnénk ennek a 15 hónapos maratonnak a véghajrájában kipipálni az Európai Unió fővárosát – fogalmazott lapunknak a szakember. Szavai szerint Belgium a legnehezebb terep, amit a 15 hónap alatt láttak. Mint kifejtette: a flamand–vallon ellentéttel terhelt, de igazán magas életszínvonallal megáldott országban a flamandok voltak fogékonyabbak a székelyek üzenetére.

– De higgyétek el, meggyőzni őket sem könnyű, mert számos „apróság” nehezíti a dolgunkat. Nagyon sok munkaórát, energiát, időt, kreativitást és pénzt igényelt a belga akció – hangsúlyozta Pesty László.

Emlékeztetett arra, hogy már régen teljesítették a feltételeket, így mindenképpen érvényes lesz a kezdeményezés. Úgy véli, a jóval több mint egymillió online aláírás, és a – hét helyett – tíz, sikerre vitt ország okán van okunk büszkének lenni.

– Amíg mi Brüsszelben tevékenykedünk, jó lenne, ha a Kárpát-medence számai is mutatnának némi növekedést a hátralévő öt napban.

Arra kérek mindenkit a Székelyföldön, a Partiumban, a Felvidéken és egész Magyarországon, hogy politikai, vallási és etnikai hovatartozásra tekintet nélkül menjen az Írdalá.hu webes felületeire vagy annak bármelyik social media platformjára, és írja alá! És ha már aláírta, vigye oda a barátait, a szomszédot, a férjét, a feleségét, a főnökét, a beosztottjait, akit csak tud, és írja alá, írassa alá a székely kezdeményezést! – hívta fel a figyelmet Pesty László.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.