időjárás 12°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Melegfelvonulás helyett normalitáspárti gyűlés lesz az Andrássy úton

Magyar Nemzet
2021.05.18. 13:45
Melegfelvonulás helyett normalitáspárti gyűlés lesz az Andrássy úton

Novák Elődnek adott igazat a Kúria a Budapest Pride napjára az Andrássy útra bejelentett tüntetés ügyében – olvasható a Nemzeti Jogvédő Szolgálat honlapján.

A Kúria döntését ismertetve közölték:

Novák Előd a budapesti Andrássy útra ez év július 25. napjára korábban tett bejelentést tüntetésre mint a Pride szervezője, ezért a Kúria hatályon kívül helyezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) visszautasító határozatát és a perköltség megfizetésére kötelezte a rendőrséget.

Ennek következtében a rendőrségnek vissza kellett vonnia azt a határozatát, amellyel lehetővé vált volna a Pride Andrássy úti vonulása. Egyúttal tudomásul vette a BRFK az Andrássy útra július 25-ére bejelentett normalitáspárti gyűlést – tájékoztatott a szervezet.

Elveszítette idén a Budapest Pride az Andrássy úti felvonulás lehetőségét
Fotó: Éberling András

Az ügyben Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője és Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa tartott tájékoztatót. Hangsúlyozták:

ezzel az akcióval sikerül elérni, hogy a Pride szervezői rövidített útvonalra tervezzék a vonulást.

Kiemelték, hogy a homoszexuális felvonulás szervezői idén magukat már nemcsak békés többségnek nevezték, hanem a homo-, illetve transzfób szélsőjobboldali fundamentalisták joggal való visszaélésének minősítették az ellentüntetést. Pedig az valójában csak a mindenkit megillető gyülekezési jog gyakorlását jelenti.

Az ellentüntetés szervezői továbbá felhívták a figyelmet, hogy a pandémia alatt ugyan elmaradtak a szexuális kisebbségek és a családellenesek felvonulásai, idén azonban a korábbi évekhez hasonlóan arra készülnek a liberális hátterű szervezők, hogy újra provokálják a normalitáspárti társadalmat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.