időjárás -4°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Már 2013-ban kérkedett nem létező doktorijával Karácsony Gergely

Magyar Nemzet
2021.05.16. 15:00
Már 2013-ban kérkedett nem létező doktorijával Karácsony Gergely

Tovább dagad Karácsony Gergely nyelvvizsga- és doktori-gate néven elhíresült botránya. A főpolgármester korábban azt állította, van államilag elismert nyelvvizsgája, és a 2018-as országgyűlési választások előtt a – nem létező – doktorijával kampányolt. Lapunk bizonyítja, a főpolgármester nemcsak három éve, hanem már 2013-ban is azt állította, van doktori (PhD) fokozata.

Nemcsak 2018-ban, hanem már 2013-ban is becsapta saját szavazóit a főpolgármester, amikor azt hazudta, hogy 2007-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett.

„Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsony Gergelynek, a párt elnökségi tagjának doktori fokozata van. A Bajnaival szövetséges politikus lapunknak elmondta, hogy hat évvel ezelőtt kezdte meg a PhD-képzést, ám egyelőre nem fejezte be. Vélhetőleg az Országgyűlés honlapján – félreérthetően – megfogalmazott önéletrajzi adatait írták át hibásan a PM honlapjára. Karácsony meg is köszönte, hogy felhívtuk figyelmét a honlapjára, amelyet lapzártánkig kijavítottak.”

– írta a Magyar Nemzet 2013. november 16-án. Persze később kiderült,

nemhogy nem hibáról, hanem egy tudatos átverésről van szó, hiszen a 2018-as országgyűlési választások kampányában is a nem létező doktorijával kérkedett a jelenlegi főpolgármester.

A főpolgármesterről pártja még 2017-ben is azt állította, hogy megvan a doktorija, amit idegennyelv-tudás nélkül nem szerezhetett meg.

 

Lapunk korábban kiderítette, hogy

egyrészt csak 2007-ben kezdte meg a tanulmányait az említett intézményben. Másrészt a tudományos fokozat megszerzéséhez két nyelvvizsga is szükséges, azonban a baloldali lehetséges miniszterelnök-jelölt-aspiránsról azóta kiderült, hogy nincs egyetlen nyelvvizsgája sem.

A lektorátusi papír ugyanis nem feleltethető meg a klasszikus, államilag elismert középfokú nyelvvizsga-bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként előírnak. Karácsony később sem fejezte be a képzést, egyrészt a politikai életben történő feltűnése, másrészt a képzés teljesítéséhez szükséges szigorú nyelvvizsga-követelmények teljesítésének hiánya miatt.

Fotó: Magyar Nemzet

A jelenlegi főpolgármester már korábban döntött arról, hogy kivel dolgozik együtt.

Lapunk alkalmasságát firtató cikkére válaszul a főpolgármester dühös hangú bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, amiben a nyelvtudásával kapcsolatos kérdéseket kerülte, viszont beszámolt arról, hogy gyerekkorától kezdődően milyen iskolákba járt.

Karácsony Gergely megerősítette lapunk információját, hogy korábbi, középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos sejtetésével szemben mindössze az ELTE Bölcsészettudományi Kar – azóta már megszűnt – idegen nyelvi lektorátusán kapott igazolást arról, hogy angol nyelven beszél, de továbbiakat nem árult el a kérdéses igazolással kapcsolatban, és nem állította már azt sem, hogy doktori fokozata lenne.

 

99% Gyurcsány - 1% Karácsony

Globália hasznos idiótája

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.