időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Karácsony már többször is állított valótlanságot a doktorijáról

Máté Patrik
2021.05.16. 13:58
Karácsony már többször is állított valótlanságot a doktorijáról

Egyszer már megköszönte Karácsony Gergely, hogy lapunk felhívta a figyelmét arra, hogy tévesen szerepel az önéletrajzában a doktori fokozat megszerzése. Karácsony akkor tévedéssel magyarázta az esetet, valamint azzal, hogy félreérthetően volt megfogalmazva a bemutatkozása. A baloldal miniszterelnöki versenyére tegnap bejelentkező Karácsony tanulmányai kapcsán Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora elmondta: Karácsony minden támogatást megkapott a képzés elvégzéséhez, azonban nem tudott élni a lehetőséggel.

Nem először kell magyarázkodnia Karácsony Gergelynek a képesítése, valamint a tanulmányai miatt, ugyanis már 2013-ban is tévesen szerepelt a Párbeszéd honlapján, hogy Karácsony doktori fokozatot (PhD) szerzett. Ekkor még elismerte a hibát a baloldali előválasztás legújabb résztvevője, aki azzal magyarázta az esetet, hogy félreérthetően voltak megfogalmazva az adatai, emiatt tévedésből tüntették fel a nem létező doktoriját a pártja weboldalán.

Ekkor lapunk hívta fel Karácsony figyelmét a hibára, aki megköszönte, hogy észrevettük a tévedését.

Karácsonynak már 2013-ban is magyarázkodnia kellett a doktorija miatt (a kapcsolódó hír a kép bal oldalán látható)

A baloldali előválasztásra szombaton bejelentkező Karácsony doktori tanulmányaival kapcsolatosan Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora elmondta:

– Karácsony Gergely pontosan annyi támogatást és bizalmat kapott, mint bármilyen más fiatal és alulfizetett oktató.

Lánczi András hozzátette:

– 2004-ben én vettem fel az egyetem politikatudományi tanszékére azzal az ígérettel, hogy megoldja a módszertani képzési feladatainkat. Ekkor már PhD-hallgató volt az egyetem szociológia tanszékén. Minden arra utalt, hogy tudományos pályára készül, ebbe beleillett a Mediánnál töltött gyakorlati tevékenysége, a Norvég Alapban végzett kutatói munkája.

Az egyetem rektora Karácsony hozzáállásáról és a közös munka befejezéséről elmondta: – 2012-ben lejárt az a nyolc év, amit az akkori törvény előírt, miszerint csak az alkalmazható egyetemen, aki maximum ennyi idő alatt megszerzi a doktori címet. Ő viszont ezt nem teljesítette, ezért 2012-ben személyesen közöltem vele, hogy emiatt az egyetemi állását meg kell szüntetnem. Mivel továbbra is azt állította, hogy a doktori dolgozatának már nincs sok híja, azt ajánlottam fel neki nagyvonalúan, hogy menjen el fizetés nélküli szabadságra és nyújtsa be a doktoriját. Két további év alatt erre nem került sor, ekkor jogilag is megszüntettük a munkaviszonyát.

Karácsony életrajza szerint PhD-fokozatot szerzett

Az elmúlt napokban ismét megjelent a hír, miszerint a 2018-as miniszterelnöki kampánya során, ugyancsak a pártja honlapján, tévesen szerepelt az az információ, hogy sikeresen elvégezte a doktori képzést, most azonban elmaradt a helyesbítés. A baloldal miniszterelnök-jelölti pozíciójára készülő Karácsony Gergely több doktori iskolát is elkezdett, azonban a PhD-fokozatot nem tudta megszerezni, mivel egyik képzést sem tudta befejezni. A nyelvvizsga hiánya miatt azonban a doktori képesítést még akkor sem mondhatná el magáról, ha a szakmai előmenetele makulátlan lett volna. Karácsony a nyelvtudása miatt is kénytelen volt magyarázkodni, mivel azt állította, hogy van nyelvvizsgája, miközben csak egy lektorátusi igazolással rendelkezik angol nyelvből, ami alapján később, hat éven át adjunktusként taníthatott tudományos cím és nyelvtudás nélkül. Karácsony a nyelvtudásával kapcsolatos kérdésekre dühös hangú bejegyzésben reagált, azonban a konkrét válaszadást elkerülte.

99% Gyurcsány - 1% Karácsony

Globália hasznos idiótája

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.