A város cége gyalázta meg Miskolcon a trianoni emlékezést

A baloldali vezetés elnézést kért az okozott kellemetlenségért, de az elszállított koszorúkat még nem pótolta.

2021. 06. 09. 8:27
null
Se mécses, se koszorú nem díszíti az emlékművet Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerte a miskolci baloldali városvezetés, hogy ők távolították el a népkerti országzászlónál a trianoni megemlékezéshez elhelyezett koszorúkat, de ígéretük ellenére a mai napig nem pótolták az összeszedett és kidobott virágokat, ehelyett szánalmas magyarázkodásba kezdtek – erről adott ki szerdán reggel közleményt a Fidesz–KDNP miskolci frakciószövetsége. Mint azt korábban megírtuk, június 4-én a helyi kormánypártok megrendülten és megdöbbenve értesültek arról, hogy a nemzeti összetartozás napja alkalmából a népkerti országzászlónál elhelyezett koszorúikat és mécseseiket valakik önös érdekből vagy provokáció szándékával eltávolíttatták.

Az ügyben azonnali kivizsgálást követeltek Miskolc polgármesterétől, Veres Páltól. Hangsúlyozták: az ilyen és ehhez hasonló cselekményeket és mindennemű provokációt elítélnek.

Az eset után a városháza közleményt adott ki, amelyben azt írták: „szomorúan értesültek” a miskolci Fidesz vádjairól, amelyben önös érdekeket és provokációt emlegetnek annak kapcsán, hogy a Városgazda munkásai elszállították a népkerti országzászlónál június 3-án este elhelyezett virágjaikat és mécseseiket.

Se mécses, se koszorú nem díszíti az emlékművet
Forrás: Miskolci Fidesz

– A valóság ennél sokkal hétköznapibb: az országzászlónál a nemzeti összetartozás napja alkalmából több megemlékezést is tartottak egymás után. Az emlékmű gyertyafaggyútól való megtisztítására a következő rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a szervező, a Miskolci Kulturális Központ kérte fel a Városgazda munkásait, akik viszont a teljes emlékművet és környékét megtisztították és elszállították a koszorúkat is – magyarázkodott a városháza.

Hozzátették: a Miskolci Kulturális Központ és a Városgazda illetékesei elnézést kérnek az okozott kellemetlenségért. Azt is megírták: a Városgazda pótolja az elszállított koszorúkat.

A Fidesz–KDNP szerdai közleményében rámutatott arra: ezt a bocsánatkérést a több ezer megsértett, magyarságára és nemzeti érzéseire büszke miskolci család nevében csak akkor tudták volna komolyan venni, ha az ígéret megvalósul, és a kidobott koszorúk helyére a városi cég valóban újakat készíttet. – Sajnálatos módon azonban négy nap elteltével sem pótolta senki a koszorúkat, ami számunkra az előzmények ismeretében kifejezetten elszomorító – tudatták. Hozzáfűzték: arra kérik Veres Pál polgármestert, intézkedjen, hogy a kidobott koszorúkat végre pótolják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.