Országos összefogás valósult meg a Covid-árvák ügyében

„A legfőbb célunk, hogy a most nagy bajban lévőket egészen addig elkísérjük, amíg nem sikerül őket az életben elindítani. Nem fogjuk senkinek a kezét elengedni 18 éves korában, ha nem áll rá készen – mondta Herczeg Anita, a köztársasági elnök felesége a Covid-árvák támogatására létrehozott Regőczi István Alapítvány céljáról az Origónak adott interjúban.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2021. 06. 06. 12:53
null
A köztársasági elnök felesége hangsúlyozta: pártpolitikától független országos összefogás valósult meg a Covid-árvák ügyében Forrás: Origo.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig több mint kétszázmillió forint adomány folyt be a Covid-árvák támogatására. A járvány következtében mintegy nyolcszáz gyermek maradt árván és ötszáz család érintett – mondta Herczeg Anita az Origónak adott interjúban.

Herczeg Anita elmondta, hogy már akkor érkeztek segítségkérő megkeresések, amikor még csak bejelentették az alapítvány létrehozását. Ekkor a férje, Áder János köztársasági elnök az elnöki keretéből nyújtott segítséget a családoknak, azóta pedig országos összefogás jött létre.

„Nagyon sok felajánlás érkezett, a nagyvállalkozók, cégek főként anyagi támogatást ajánlottak fel. Jó érzés látni, hogy az egész ország megmozdult a Covid-árvák érdekében. Országos összefogás valósult meg, pártállástól függetlenül támogatnak minket a polgármesterek is. Mindez nagyon nagy optimizmusra ad okot” – mondta Herczeg Anita.

Az interjúból kiderült, hogy a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekek támogatása egyedülálló kezdeményezés a világon. – Egyelőre nem ismerek hasonló külföldi példát. Arról sem hallottam, hogy esetleg valaki a mi példánkat átvenné, de lehetséges, hogy van ilyen – mutatott rá a köztársasági elnök felesége.

A köztársasági elnök felesége hangsúlyozta: pártpolitikától független országos összefogás valósult meg a Covid-árvák ügyében
Fotó: Origó.hu

A segítségre szoruló árvák elérése érdekében az alapítvány már elkezdte a tárgyalásokat a hazai karitatív szervezetekkel: a Vöröskereszttel, a Máltai Szeretetszolgálattal, az Ökumenikus Segélyszervezettel, a Katolikus Karitászszal, a reformátusokkal és a baptistákkal. – Az a cél, hogy az ő szervezetrendszerük segítségével érjük el azokat, akiknek a legnagyobb segítségre van szükségük – mondta Herczeg Anita, és hozzátette, hogy a gyermekjóléti és családsegítő központok vezetőivel is tárgyalnak.

A köztársasági elnök felesége hangsúlyozta: minden forrást szeretnék az árván maradt gyermekek támogatására fordítani, ezért nem gondolkodnak olyan országos hálózat megvalósításában, amelynek a működtetési költségei a támogatások egy részét felemésztenék. – Azt szeretnénk, hogy száz forintból száz forint jusson az árva gyermekeknek – mutatott rá.

Az alapítvány céljáról Herczeg Anita elmondta: úgy tervezik, hogy az alapítvány két évtizeden keresztül működik: a most árván maradt csecsemőket egészen felnőtté válásukig szeretnék segíteni, támogatni.

– Az igazán jó megoldás, ha hosszú távú támogatókat találunk – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.