Karácsony és Tóth Csaba elásta a csatabárdot

Újabb felvonásához érkezett a baloldali előválasztás Zuglóban. Karácsony Gergely úgy nyilatkozott, hogy Tóth Csaba MSZP-s képviselővel a konfliktusa már a múlté. Eközben Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció politikusa értetlenül áll az előtt, hogy pártja Tóthot támogatja Zuglóban, míg Várnai László, a Civilzugló Egyesület elnöke szerint a Párbeszéd társelnöke a Tóth melletti kiállásával kárt okoz a kerületnek.

2021. 06. 15. 5:45
null
Szőnyeg alá söpörték a korábbi ellentéteket. Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi konfliktusok ellenére Karácsony Gergely a napokban már úgy nyilatkozott az RTL Híradónak, hogy „szerinte Tóth Csaba az ellene felhozott vádakat érdemben tudja majd cáfolni az előválasztáson”. Arra a kérdésre, hogy sikerült-e tisztáznia Tóthtal a személyes súrlódásaikat, úgy válaszolt a főpolgármester, hogy azokat már a múlt részének tekinti.

Emlékezetes, hogy Karácsony még Zugló polgármestereként arról beszélt egy nyilvánosságra került hangfelvételen: örül annak, hogy egyelőre „le van dugózva” a konfliktus Tóth Csabával, aki egyébként szavai szerint többször is megfenyegette őt és családját is. Azt is mondta, ha nem nyeri meg a főpolgármester-választást, és visszamegy Zuglóba, akkor ott „elássák”.

Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke blogján úgy reagált: Karácsony „e kiállásával nemcsak Zuglónak okoz kárt, tartja fenn az évtizedes kerületi stagnálást okozó korrupciót, de Tóthot támogatva az összefogás hitelességét is aláássa. Pedig elég lett volna akár hallgatni is…”

– Ráadásul Karácsony tudatosan csapja be a zuglóiakat, az elmúlt öt év után újabb öt évre beáldozná a XIV. kerületet egy elvtelen alkuért, a saját miniszterelnökségéért és Tóth Csaba politikai karrierjének megmentéséért

– hangsúlyozta.

Szőnyeg alá söpörték a korábbi ellentéteket
Fotó: Mirkó István

Várnai – aki egyúttal a zuglói önkormányzati képviselő-testület tagja is – a főpolgármester nyilatkozata kapcsán elmondta: – Öt éven át viaskodott vele, igaz, leginkább alul maradva. Tóth öt éven át alázta meg, erőltetett rá rossz, Zuglónak ártó gazdasági döntéseket, a sajtó előtt számos esetben kínos magyarázkodásra kényszerítve Karácsonyt, és torpedózta frakciójával a legjobb indulatú párbeszédes előterjesztéseiket – és most őt ajánlja.

– Milyen lehet egy ilyen mosolygó vállveregetés után este otthon tükörbe nézni? Mennyi Unicum és milyen gerinc kellhet ehhez?

– tette fel a kérdést Várnai.

Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció politikusa is megszólalt a zuglói fejlemények kapcsán. Felidézte, hogy tíz évvel ezelőtti megalakulásakor a DK – kezdetben még mint az MSZP egyik platformja – a szocialista párt átformálására törekedett.

– Az MSZP-t abban az időben körbevette a korrupció, a párton belüli tisztázatlan üzelmek gyanúja, [...] a DK mint párton belüli szerveződés megalakításánál, majd MSZP-ből történő kiválásnál és az új párt megalakításánál ez volt az egyik fő szempont. Ennek ismeretében egyszerűen megmagyarázhatatlan, hogy hogyan támogathatja a DK az előválasztáson Hadházy Ákossal szemben Tóth Csabát Zuglóban

– emelte ki Bauer.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.