Lassan eléri a négymilliót a kétszeresen oltottak száma

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 06. 03. 9:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan oltanak, az oltottak száma 5 227 318 fő, közülük 3 732 252-en már a második oltásukat is megkapták – derül ki a Koronavírus.gov.hu tájékoztató oldalról. Mint írják, az új fertőzöttek száma 315, ezzel a járvány kezdete óta összesen 805 302 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 18, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 792 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 708 198 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 67 312 főre csökkent.

Jelenleg 739 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 77-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát – tájékoztat az oldal, hozzátéve: Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A

magyar lakosság 53,5 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 38 százalékos átlaggal. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltóanyaggal való oltásra lehet időpontot foglalni. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-vakcina is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező, még be nem oltott 16–18 évesek is automatikusan tudnak időpontot foglalni Pfizer-oltásra. Bővebb információ a linkre kattintva érhető el.

A tájékoztató oldalon felhívják a figyelmet: minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedésben és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.