Másodfokon is pert vesztett az újbudai DK-s

Schiffer András a közösségi oldalán részletezte, hogyan nyertek pert Czeglédy Csaba és védence ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 24. 18:23
null
Újbuda egykori vezetője és helyettese, Lakos Imre (jobbra) a vádlottak padján Fotó: MTI/Beliczay László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Másodfokon is győztünk” – számolt be közösségi oldalán Schiffer András arról, hogy ismét pert nyertek az újbudai DK vezetőjével, Lakos Imrével szemben. A volt LMP-alapító, ügyvéd kifejtette: az egykori SZDSZ-es, majd DK-s politikus, „L. Imre” a Sétáló Budapest színeiben induló Lengyel Domokost egy kampányposztért perelte be, amelyben azt állították róla és a nemrég az MSZP-ből kizárt Molnár Gyuláról, hogy korruptak, és korábban elítélték őket.

Schiffer András a posztjában részletezi, hogy a bíróság indoklása szerint „a sérelmezett vélemény alapja tények közlése, ezért még az alkotmányos értékkel egyébként nem bíró, utóbb hamisnak bizonyult tények esetében is indokolt, hogy a jogi felelősségre vonás során figyelembe vegyék a közéleti viták minél szabadabb folyásának érdekét”.

„Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát, gratulálok!”

– kommentelte a baloldali ügyvéd írásához Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, Újbuda önkormányzati képviselője. Novák Előd szerint Czeglédy Csaba, aki a tárgyalt ügyben védte Lakos Imrét, mindig jól jár. Szerinte a DK-s vezetésű kerületeknek dolgozó ügyvéd pozícióban tartásához paktumot kötött a DK és a Momentum: „a Gyurcsány-párt fővárosának minősülő Újbudán korrupciós leosztás történt” – vonta le a tanulságot a szélsőjobboldali politikus.

„Bár hangzatos szavakkal tiltakozott a Momentum a már 2010 előtt is jogerősen börtönbüntetésre ítélt Czeglédy Csaba ügyében, a politikusbűnöző mégis a legnépesebb kerület jogi képviselője maradhat több tízmillió forintot zsebelve be ezért” – írta Novák, aki arról is beszámolt, hogy

a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt DK-s Czeglédy Csaba idegenlégiósként küzd meg az újbudai pénzéért: […] Újbuda jogi képviselője lett, tízmilliókat tehet ezért a mellékállásáért zsebre,

hiszen csak szavakban tiltakozott vállalhatatlan megbízatása ellen a Momentum, a Jobbik és az LMP, amikor Novák előterjesztésére szerződést bonthatott volna vele az önkormányzat, azt már nem támogatták most a júniusi képviselő-testületi ülésen – részletezte.

„A döntő többség tehát határozhatott volna a szerződés felbontásáról, de egyik képviselőjük sem szavazta meg”

– mutatott rá Novák Előd.

A tényt, hogy a László Imre-féle önkormányzatban dolgozó, képviselői helyet egyébként nem nyerő Lakos Imrét a Gyurcsány család ügyvédjeként is ismert Czeglédy Csaba védte. Ezt Schiffer András is megerősítette, azt viszont nem tudtuk meg, hogy szívességről van-e szó, vagy esetleg a DK-s vezető ügyvédi képviseletét is az újbudaiak pénzéből fizetik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.