Miniszterelnökök sora áll ki a magyar kormány mellett

Számos külföldi vezető politikus, köztük Lengyelország és Csehország miniszterelnöke áll ki a magyar gyermekvédelmi törvény szigorú intézkedései mellett – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 26. 21:19
ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Brüsszel, 2020. július 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (b) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón 2020. július 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A liberális mainstream gátlástalan fake news hadjáratot indított hazánkkal szemben azért, mert világossá tettük: a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése.

Márpedig mindegy, mit mondanak rólunk, ebből nem engedünk! El a kezekkel a gyermekeinktől!”

– írja legfrissebb Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott,

„voltak/vannak, akik a véleményterror ellenére kiálltak mellettünk, vállalva a megbélyegzést, a hazug támadásokat.

Köszönjük a hazánk melletti kiállást, Ti is számíthattok ránk!” – tette hozzá.

Fotó: Facebook

„A gyermekeket és a családokat védeni kell, hogy ne kerüljenek semmilyen indoktrinációs jellegű tevékenység hatása alá. […] Egyértelmű szabályok vannak arra vonatkozóan, hogy a szülőknek áll jogában a gyermeküket nevelni. Ezt nagyon erőteljesen alá kívánom húzni, mivel igen mély meggyőződésem szerint az a jó hozzáállás, hogy a szülők dönthessenek arról, hogy ki és milyen elvek alapján tarthat bármilyen oktató-nevelő jellegű foglalkozásokat” – idézi a miniszter többek közt Mateusz Morawieckit, Lengyelország miniszterelnökét.

„Orbán Viktor miniszterelnök szembeszáll a rágalmakkal és kozmetikázott hazugságokkal. Közzétette a külföldi sajtóban a magyar kormány álláspontját, amely kifogástalan, és a magyar nép is támogatja” – így Hermann Tertsch EP-képviselő.

Matteo Salvini, Olaszország volt miniszterelnök-helyettese pedig úgy fogalmazott: „Olvastam a magyar törvényt. Úgy gondolom, hogy minden állam szabadon dönt saját iskolái, egyetemei és igazságügyének megszervezéséről, nem értem a beavatkozásokat.”

Fotó: Facebook

(A borítóképen: Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón 2020. július 21-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.