Szabályosan járt el Tarlós az orosz metrókocsik felújításánál

Ami történt, nem bűncselekmény – ezzel utasította el a rendőrség a fővárosi önkormányzat feljelentését a Tarlós-érában megtörtént járműfelújítás ügyében. Hiába tett feljelentést Karácsony Gergely DK-s helyettese, mint kiderült: a baloldal vádaskodása csak magánvélemény. Tarlós István a feljelentésre korábban úgy reagált: tiszta lelkiismerettel állnak elébe.

2021. 06. 01. 13:55
null
A volt városvezető szerint csak magára vethet az a politikus, aki nem veszi tudomásul, mivel jár Budapest irányítása Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergelyék vádja alaptalannak bizonyult a Nemzeti Nyomozó Iroda szerint. Március közepén a főváros baloldali többsége nevében Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mivel szerinte megsértették a számviteli és más pénzügyi tárgyú törvényeket. Karácsony Gergely főpolgármester pedig a Facebook-oldalán azzal indokolta a feljelentést, hogy „klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk közel 70 milliárd forintért, ezért természetesen valakinek felelnie kell”.

A BKV és a Metrovagonmas nevű orosz cég 2015 augusztusában írta alá a 3-as metró járműveinek „korszerűsítéssel egybekötött felújításáról” a szerződést: 219,2 millió euróba – mintegy 69 milliárd forintba – került a 37, egyenként hat kocsiból álló szerelvény felújítása.

Tarlós István korábbi főpolgármester Karácsonyék feljelentésére azzal reagált, hogy a BKV vizsgálati jelentésének az összegzésében is az szerepel, hogy a 3-as metró esetében

a felújítás volt a kedvező megoldás, még akkor is, ha a klímát utólag szerelik be.

Tarlós István a Magyar Nemzetnek korábban úgy fogalmazott: leginkább a 3-as metró ügye bosszantja, a BKV felügyelőbizottsága ezt megtárgyalta, az összegzésben leírták, hogy a felújítások óta jobb és gazdaságosabb a metró.

– Gy. Németh Erzsébet és barátai tehetnek akárhány feljelentést ebben az ügyben, mi tiszta lelkiismerettel állunk elébe – összegezte a miniszterelnöki megbízott.

A vizsgálóbizottság azóta sem talált semmit, ellenben nagy a csend a busztender és a patkányirtás pályáztatása körül is – hívta fel rá a figyelmet ezután Tarlós, aki az ATV-nek adott másik nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy MSZP-frakció is megszavazta a használt metrószerelvények beszerzésével történő rekonstrukciós projektet. Felidézte: amikor a forrásbiztosítást a főváros 2015-ben megerősítette,

Horváth Csaba és az akkor már zuglói polgármester Karácsony Gergely is igennel szavazott.

Hozzátette: személy szerint új szerelvények beszerzését szorgalmazta, ám a rendelkezésre álló források csak a használt metrókocsik megvásárlását tették lehetővé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.