Szijjártó: Európa liberális része támadja a gyermekvédelmi törvényt

Szijjártó Péter szerint a magyar gyermekvédelmi törvény támadói el sem olvasták a jogszabály szövegét. Példátlan diplomáciai botránynak nevezte, hogy a hazug támadások miatt magyar polgárokat, magyar nagykövetséget ért politikai jellegű támadás rendőrségi közreműködéssel.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth rádió2021. 06. 27. 8:56
null
Sajtótájékoztató a kínai Chervon Group beruházásáról Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az alaptalan vádaskodásokban felsorakoztatott hazugságok nincsenek összefüggésben a magyar gyermekvédelmi törvénnyel. A törvény a heteroszexuális tartalmak korlátozására is kiterjed, joggal várható el, hogy sem ilyen, sem más szexuális tartalmak ne legyenek elérhetőek kiskorúak, gyermekek számára – jelentette ki Szijjártó Péter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában ma reggel. A magyar külügyminiszter szerint a törvény alapvetően a pedofilok ellen irányul, emellett rögzíti, hogy

a szülő kizárólagos joga gyermeke szexuális orientációjának nevelése.

Liberális hazugságnak nevezte azt a vádat, hogy a magyar jogszabály diszkriminálna akár egyetlen társadalmi csoportot is.

A miniszter szerint a Magyarországot, a magyar törvénytervezetet ért vádak minden szava hazugsággal telített, egyértelműen látszik, a támadók nem olvasták el és nem is próbálták meg értelmezni a törvény teljes szövegét.

Szijjártó Péter szülőként is elmondta a véleményét a jogszabály elleni támadásról. Szerinte a magyar törvény tökéletesen igazodik az Európai Unió alapjogaihoz, mely a szülők jogát védi a vallási, ideológiai nevelésben. Kijelentette, mint apa, kikéri magának, hogy „társadalmi szervezetek” szóljanak bele, irányítsák a gyermekek szexuális nevelését, ez is a szülő kizárólagos joga, felelőssége, dolga.

Egyetlen, máshonnan finanszírozott csoportnak sem lehet beleszólása abba, mit kell vagy mit nem kell tudnia egy gyermeknek.

Úgy fogalmazott, a liberálisoknál kicsapta a biztosítékot az, hogy a gyermekeinket megvédjük az olyan propagandától, ami a szülők akaratával, az egészséges neveléssel ellentétes.

Szijjártó Péter
Fotó: MTI/EPA/DPA pool/Marcus Brandt

A miniszter szerint az, hogy a törvény az uniós csúcson is előkerült, egy összehangolt, jól szervezett és támogatott baloldali támadás része: a liberális mainstream, a hamis hírek, a fake news példátlan megnyilvánulása.

– Európa liberális része nem képes elfogadni, hogy Magyarországon a magyar emberek érdekeit, a nemzeti érdekeket képviselő patrióta kormány sikeres

– jelentette ki Szijjártó.

Magyarország külügyminisztere példátlan diplomáciai botránynak tartja azt, ami az utóbbi két napban Magyarország hágai nagykövetségének épületénél történt. A nemzetközi jog értelmében a holland hatóságoknak maguktól meg kellett volna akadályozniuk, hogy önkéntes társadalmi csoportok tagjai idegen zászlót tűzzenek ki, majd összefessenek egy diplomáciai épületet. A hatóság intézkedésére ráadásul a magyar diplomáciai testület is felhívta a holland rendőrség figyelmét, kérve a segítséget, de pont az ellenkezője történt,

rendőri asszisztálás mellett követték el a jogsértést, ez minden diplomáciai joggal szembemegy.

Szijjártó Péter szerint ez ugyanolyan provokáció, mint ami a németországi labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésén történt eseményeknél érte Magyarországot.

Gátlástalan és gusztustalan botránykeltésnek nevezte a német hatóságok hozzáállását, ahogy az Európai Unió területén belül egy másik uniós állam polgáraival bántak.

A német rendőrök már az utazásnál, később München utcáin, majd a stadion területén belül is provokatív és fenyegető módon léptek fel, de csak a magyar szurkolókkal szemben. Ez nem volt más, mint ideológiai propaganda és provokáció a miniszter szerint, holott a németeknek is tudniuk kellene, milyen károkkal járt már a történelem során, amikor a sportot összemosták a politikával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.