időjárás 14°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Veszélybe kerülhet az aréna működtetése a baloldal bosszúja miatt

Borsodi Attila
2021.06.18. 13:45
Veszélybe kerülhet az aréna működtetése a baloldal bosszúja miatt

– Attól tartunk, hogy a jövő csütörtöki, hosszú idő után összeülő első rendes közgyűlésen a baloldali többség minden olyan általam, a veszélyhelyzet idején meghozott döntést megtámad majd, amit csak tud, ezzel kapcsolatban kaptam fenyegetéseket is – nyilatkozta lapunknak Balogh László, Nagykanizsa első embere. Mint korábban megírtuk, 2019-ben a zalai városban kormánypárti polgármester került a település élére, de a közgyűlésben baloldali többség lett, emiatt a felek kapcsolata az első pillanattól kezdve feszültségekkel terhelt.

A polgármester a lapunknak elmondta, a veszélyhelyzet idején, a rendkívüli felhatalmazással élve, több mint ezer döntést hozott a város érdekében, amelyekkel kapcsolatban igyekezett kikérni az illetékes bizottsági elnökök és a frakcióvezetők véleményét, és tájékoztatta őket az intézkedésekről.

– Több döntés is fájt a balliberális többségnek, többek között az, hogy egységessé tettem az önkormányzati képviselők fizetését. Korábban a baloldal a tanácsnoki kinevezésekkel és a bizottsági elnöki juttatás növelésével a saját fizetésüket megemelte, és ennek véget vetettem. Menesztettem a Médiaház Kft. baloldali többség által kinevezett vezetőjét is, mivel egy fontos polgármesteri döntést nem hajtott végre – mondta el Balogh László.

A Kanizsa Aréna határidőre elkészülhet, de hogy mi lesz utána, az a helyi baloldaltól is függ

A polgármester a legjobban a Kanizsa Aréna ügyét félti, hiszen a szeptemberre elkészülő létesítmény biztonságos működtetése érdekében, jogászokkal konzultálva több fontos döntést is hozott. – Mi még az előző ciklusban megtettük a majdani aréna működtetéséhez szükséges lépéseket, amelyeket 2019 ősze után a baloldali többség felszámolt, de helyette nem tettek semmit, hozzám nem fordultak javaslatokkal. Emiatt a veszélyhelyzet idején magam vettem kezembe az ügyeket, létrehoztunk két céget, az egyiket a vagyonkezelésre, a másikat a programok, rendezvények szervezésére. Ez nem kis jogászi feladat volt – mondta el Balogh László. Hozzátette: közben a programok szervezése is elindult, már novemberre és adventre neves előadókat, zenészeket hívnának a városba. S közben sportszervezetekkel, sportolókkal gondolkodnak együtt az aréna hasznosításáról.

– Ha viszont a baloldal megsemmisíti a meghozott döntéseket, akkor valóban veszélybe kerülhet a létesítmény működtetése. Abban bízunk, hogy felülemelkednek a politikai haszonszerzési ambícióikon, és nem akarják elvenni a nagykanizsai emberek örömét, szórakozását.

Meg fogok küzdeni az itt élőkért – hangsúlyozta Nagykanizsa első embere. Balogh László félelme nem alaptalan, mert Fodor Csaba, a város közgyűlésének baloldali frakcióvezetője már januárban arról beszélt a Népszavának, hogy kihasználatlan lesz a nagykanizsai aréna, a puszta fenntartása is sokba kerül majd.