Kásler Miklós: Orvosaink az egyetemes magyarság példaképei +videó

Az egészségügyi dolgozók Semmelweis Ignác örökségének megtestesítői a mai korban, áldozatos munkájukkal, kiemelkedő szolgálatukkal az egyetemes magyarság példaképeivé is váltak – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, a magyar egészségügy napján a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 07. 01. 9:52
KÁSLER Miklós
Kásler Miklós, az egész társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak a járvány idején tanúsított helytállásukért Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Miklós azt mondta: a koronavírus-járvány ismételten ráirányította a figyelmet néhány, a kezdetektől velünk lévő, alapvető emberi értékre: a segítőkészségre, önzetlenségre és a felebarátainkon való segítésre. Ezek az alapértékek a legfőbb mozgatórugói az egészségügynek is – tette hozzá, kiemelve: ez nem szorítja háttérbe a tudást, a szakértelmet, amelyek nélkül nem lehetne megfelelő gyógyító-, ápoló-, életmentő munkát végezni, de az orvostudomány folyamatos fejlődésének legfőbb motorja az embereknek nyújtott minél hatékonyabb és gyorsabb segítség.

Emlékeztetett:

a magyar egészségügy napján Semmelweis Ignác is emlékezünk, akit az anyák megmentőjeként, az emberiség jótevőjeként, az orvostudomány Luther Mártonjaként, az egyik legerkölcsösebb történelmi személyként ismerünk.

Semmelweis Ignác legfőbb célja az emberélet megmentése, megóvása volt. Felfedezésével emberek millióit mentette meg, de kortársai csak később ismerték el és fogadták el eredményeit – idézte fel a miniszter, hozzáfűzve: „Sorsában felismerhető az emberiség értékeinek hordozása, a magyar múlt hagyományainak őrzése, motivációi között pedig fellelhető a kutatás szabadságának őrzése és az igazságba vetett feltétlen hit.”

Kásler Miklós megköszönte az egészségügyi dolgozóknak a munkájukat, arra kérve őket, hogy a jövőben is Semmelweis Ignác örökségének szellemében folytassák gyógyító, ápoló és életmentő tevékenységüket.

A magyar orvosok és egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért korábban Orbán Viktor miniszterelnök is köszönetet mondott. A kormányfő a Facebook-oldalán emlékeztetett arra is, hogy közös erővel sikerült letörni a koronavírus-járvány harmadik hullámát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.