Százmilliós bírságot kapott a kispesti önkormányzat

A baloldali vezetésű XIX. kerület önkormányzata egy 2019-ben kiírt nyílt közbeszerzési eljárás miatt kapott büntetést.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 21. 11:33
null
Jelentősen nő az ingyen étkezők száma Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) százmilliós bírsággal sújtotta a kispesti önkormányzatot, mert jogsértő módon írt ki egy 3,6 milliárd forintos közbeszerzési eljárást – írta az MTI.

A döntőbizottság közleménye kifejtette, hogy a kispesti önkormányzat 2019. október 3-án közétkeztetési szolgáltatásra írt ki nyílt közbeszerzési eljárást, azonban „túlzó elvárásokat támasztott az ajánlattevőkkel szemben, amellyel több ponton is megsértette a közbeszerzési törvényt”.

A közétkeztetési szolgáltatásra kiírt közbeszerzés túlzott elvárásokat támasztott a pályázókkal szemben
Fotó: Bama.hu/Mediaworks

Mint a közleményből kiderül, a Közbeszerzési Döntőbizottság az első határozatában százmillió forint bírságot szabott ki az önkormányzatra, amelyet az keresettel támadott meg. Ennek következtében „a Fővárosi Törvényszék visszaadta részletesebb indoklásra a bírság mértékének kiszabását, ezzel új eljárásra kötelezte a döntőbizottságot”.

Végül az új határozatában a döntőbizottság nem mérsékelte a bírságot. Indoklása szerint a beszerzés becsült értékének összege rendkívül magas volt. Mivel ezt a határozatot a kispesti önkormányzat már nem támadta meg, így az véglegessé vált – olvasható a közleményben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.