időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Százmilliós bírságot kapott a kispesti önkormányzat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.07.21. 11:33
Százmilliós bírságot kapott a kispesti önkormányzat

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) százmilliós bírsággal sújtotta a kispesti önkormányzatot, mert jogsértő módon írt ki egy 3,6 milliárd forintos közbeszerzési eljárást – írta az MTI.

A döntőbizottság közleménye kifejtette, hogy a kispesti önkormányzat 2019. október 3-án közétkeztetési szolgáltatásra írt ki nyílt közbeszerzési eljárást, azonban „túlzó elvárásokat támasztott az ajánlattevőkkel szemben, amellyel több ponton is megsértette a közbeszerzési törvényt”.

A közétkeztetési szolgáltatásra kiírt közbeszerzés túlzott elvárásokat támasztott a pályázókkal szemben
Fotó: Bama.hu/Mediaworks

Mint a közleményből kiderül, a Közbeszerzési Döntőbizottság az első határozatában százmillió forint bírságot szabott ki az önkormányzatra, amelyet az keresettel támadott meg. Ennek következtében „a Fővárosi Törvényszék visszaadta részletesebb indoklásra a bírság mértékének kiszabását, ezzel új eljárásra kötelezte a döntőbizottságot”.

Végül az új határozatában a döntőbizottság nem mérsékelte a bírságot. Indoklása szerint a beszerzés becsült értékének összege rendkívül magas volt. Mivel ezt a határozatot a kispesti önkormányzat már nem támadta meg, így az véglegessé vált – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.