Baji Balázs: Nem kellene a sportot ebbe belekeverni!

A világbajnoki bronzérmes gátfutó szerint nagy veszteség érné Budapestet, ha megvétóznák az atlétikai világbajnokságot.

Forrás: Index2021. 08. 26. 13:44
Baji Balázs
A gátfutó 2023-ban szeretne itthon ünnepelni Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

világbajnoki bronzérmes gátfutó szerint a magyar és a nemzetközi atlétikának is óriási veszteség lenne, ha Budapest mégsem rendezné még a 2023-as atlétikai világbajnokságot – írja az Index. A vb-bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó 2019-ben mozgalmat indított, amihez a teljes magyar atlétikai család csatlakozott.

Nagyon sajnáltam, amikor meghallottam a hírt, főleg azért, mert megint kicsit úgy érzem, politikai eszközként került elő az atlétikai világbajnokság. Nem kellene a sportot ebbe belekeverni. Amennyire örültünk sportolóként a rendezésnek, annyira örülünk neki most is, és bízunk benne, hogy lesz vb Budapesten. Az egész magyar sport, az atlétikai család erre számít, és változatlanul bízom benne én is

– mondta az Index kérdésére Baji, aki egyelőre nem tudja, lesz-e a két évvel ezelőttihez hasonló kampány.

„Az atlétikai vb-re számítunk, várjuk, szeretnénk. Én sportolóként készülök, bízom benne, hogy megrendezzük, a többi nem az én terepem” – tette hozzá Baji, aki a 2023-as világbajnokság idején már 34 éves lesz, az várhatóan az utolsó (nagy) versenye lenne. Baji elmondta: 

Személy szerint is nagy veszteség lenne, de nem is én vagyok az igazi vesztes, hanem az egész magyar sport és az atlétika. Olyan lehetőség és akkora esemény egy atlétikai világbajnokság, ami páratlan lenne a magyar sport történetében. A világ harmadik legnagyobb és legnépszerűbb sporteseménye. A világ egyik legnépszerűbb sportága, amit megrengetne, ha máshogy alakulna a 2023-as vb sorsa.

Mint lapunk megírta: Karácsony Gergely főpolgármester azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, Budapest vonja vissza az atlétikai vb megrendezéséhez nyújtott hozzájárulást, mert szerinte a kormány megszegte a megállapodást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.