Dobrev Klára hazugságot terjesztett a paralimpiai jutalmakról

A Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület elnöke cáfolta Dobrevnek azt az állítást, hogy a kormány csökkentette a paralimpikonoknak járó pénzdíjakat.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook2021. 08. 29. 21:12
DOBREV Klra
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára most a paralimpikonokról kitalált hazugsággal hergelte követőit, amikor néhány napja azzal vádolta a kormányt egy Facebook-bejegyzésben, hogy a 2012-es londoni olimpiai játékok előtt az Orbán-kormány csökkentette a paralimpiai jutalmakat. 

Az igazság ezzel szemben az, hogy a baloldali kormányok idején egy paralimpiai aranyérem húszmillió forintot ért a baloldalnak, míg 2012-ben az Orbán-kormány már 23 millióval díjazta a paralimpiai győzelmet, tehát Dobrev állításával ellentétben növekedett  a paralimpikonok díjazása. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje embertelennek nevezte a kormányt, ám Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület elnöke helyreigazította Dobrevet. – Az egyes paralimpiákon megszerzett helyezések után járó egyszeri jutalmat a kormány idén februárban jelentősen növelte. Így most egy paralimpiai arany után 25 millió forint jár, ami a valaha volt legmagasabb jutalom – közölte a testület elnöke, hozzátéve: nem kevés munkát fektetnek abba, hogy a fogyatékos sportolók ismertsége, erkölcsi és anyagi elismerése növekedjen, lehetőségeik a sportolásra bővüljenek.

 – Emellett a paralimpiai érmesek életjáradéka, melyet 35. életévük betöltése után kapnak a sportpályafutásuk során megszerzett paralimpiai érmeik után, pontosan megegyezik az ép olimpikonok járadékával 

– hangsúlyozta Szabó László, aki szerint Dobrevnek meg kellene elégednie azzal, hogy gratulál a parasportolóknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.