Kásler Miklós visszaszólt Szél Bernadettnek

– Értem, hogy a baloldal politikai tőkét akar kovácsolni a jelenlegi helyzetből, de azt ne az emberi életek árán tegye – figyelmeztetett a miniszter.

Forrás: YouTube2021. 08. 13. 17:34
2020.07.14. Budapest Dr prof. Kásler Miklós miniszter Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amíg nincs megfelelő számú vizsgálati eredmény a birtokunkban, nem közlünk adatokat, mert ez a tudományos közlés etikája. Még akkor se, ha Szél Bernadett képviselő asszony, akinek halvány fogalma sincs az orvostudományi kutatásokról, ezt észrevételezi 

– mondta el az Emberi Erőforrások minisztere az Életközelben című videósorozat legújabb részében, reagálva Szél Bernadettnek arra a vádaskodására, hogy hatástalanok lennének a keleti vakcinák. A miniszter hozzátette: körülbelül tízezer életet mentett meg a magyar kormánynak az a döntése, hogy megszervezte az oltást és bevonta a keleti vakcinákat is.

 

Kásler Miklós arról is beszélt, hogy a kutatások eredményeit akkor lehet nyilvánosságra hozni, amikor ennek a tudományos értékű feldolgozása megtörtént és várhatóan egy nagy nemzetközi szaklapban megfelelő opponálások után, lektorálást követően közzéteszik.

 

A miniszter emlékeztetett arra, hogy egy kétkarú vizsgálatot kezdeményezett, aminek az egyik karja felméri, hogy a vakcinák milyen hatékonysággal előzték meg a fertőzések kialakulását, illetve a haláleseteket. 

 

– A másik vizsgálat, amire Szél Bernadett is utalást tett, eléggé minősíthetetlen stílusban, tartalom nélkül, az arra vonatkozik, hogy vizsgáljuk mind az öt vakcina után az ellenanyagokat és vizsgáljuk a sejtes immunitást, mert ebből a kettőből tevődik össze az emberi szervezet teljes immunitása 

– tette hozzá a miniszter.

 

Kásler Miklós azt sem hagyta szó nélkül a beszélgetés során, hogy a napokban Dobrev Klára is a járvány elleni védekezést kritizálta. Emiatt emlékeztetett: a Nikkei gazdasági lap a kormány intézkedéseit a világon a harmadik legsikeresebbnek nevezte.

 

Én jobban elfogadom az ő hozzáértésüket, mint a képviselő asszonyét

– rögzítette a politikus, aki arról is szólt: érti, hogy a baloldal politikai tőkét akar kovácsolni a jelenlegi helyzetből, de azt ne az emberi életek árán tegye.

 

Ezután a miniszter feltette a kérdést: a baloldali politikusok – köztük Dobrev – oltásellenes kampánya vajon hány embert bizonytalanított el az oltásoktól és hány ember haláláért felelős?

 

A teljes beszélgetést az alábbi felvételen lehet megtekinteni:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.