Vitályos Eszter országgyűlési képviselő lesz

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kapja meg L. Simon László volt kulturális államtitkár parlamenti mandátumát. L. Simon azután távozik az Országgyűlésből, hogy augusztus elején a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának nevezték ki.

Forrás: PestiSrácok2021. 08. 31. 8:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

L. Simon László leadja parlamenti mandátumát miután a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának nevezték ki. 

Helyét Vitályos Eszter kapja meg, akit a 2022-es országgyűlési választásokon a szentendrei körzetben indítja egyéni országgyűlési képviselőjelöltnek a Fidesz–KDNP. 

A mostani parlamenti mandátumáról szóló határozat tegnap jelent meg a Választás.hu oldalon. Vitályos Eszter jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Vitályos Eszter 2005-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát, 2006 és 2010 között Pócsmegyer önkormányzati képviselője és alpolgármestere volt, ezt követően 2012 júliusáig az Országgyűlés Hivatalában kabinettitkári feladatokat látott el, majd egy évet a Miniszterelnökségen dolgozott a Parlamenti Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetőjeként. 2013-ban Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogi és gazdasági elnökhelyettesévé nevezte ki. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszüntetése után a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára lett. 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként dolgozott, 2018-ban pedig az Emberi Erőforrások Minisztérium európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává nevezték ki. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.