időjárás 1°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

A baloldal a hatalom érdekében kész erőszakot alkalmazni

Bákonyi Ádám
2021.09.20. 17:41 2021.09.20. 17:48
A baloldal a hatalom érdekében kész erőszakot alkalmazni

Böröcz László napirend előtt a 2008-as, illetve mostani, járvány okozta gazdasági világválságról beszélt, ami szerinte jól összehasonlíthatóvá teszi, hogy azokat miként kezelte a baloldali és a jobboldali kormányzat. A Fidesz frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: 

míg Gyurcsány Ferenc idején csökkentek a jövedelmek, a nyugdíjak és tönkrementek a vállalkozások, most rekordszintű a foglalkoztatottság, a bérek pedig folyamatosan nőnek.  

A gyurcsányi hazugságspirál miatt Magyarország már a válság előtt válságban volt, folyamatosan leszakadt a régió többi országához képest és súlyosan eladósodott – tette hozzá.   

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a válaszában hangsúlyozta: miközben a járvány elleni küzdelemből az egész ország kivette a részét, a baloldal csak saját hatalmi ambícióival volt elfoglalva. – Ehhez mérten is megdöbbentő, hogy még egy online előválasztást sem tudnak megszervezni, a felelősséget pedig másra akarják kenni. Kevesebb testőr, kevesebb városházi tanácsadó, több informatikus viszont jobbat tett volna – mondta Dömötör Csaba, aki szerint joggal vetődik fel a kérdés, hogy ez a baloldal miként tudna egy  országot vezetni. 

Sehogy, legfeljebb úgy, mint 2010 előtt, azt meg inkább ne

– fogalmazott. Az államtitkár az őszödi beszéd 15. évfordulójára utalva kijelentette: a baloldal semmit sem változott, a hatalom érdekében kész erőszakot alkalmazni. 

– Gyurcsány Ferenc földönfutóvá tenne művészeket, Fekete-Győr András újságírókat tiltana el a szakmájuktól, az MSZP elnöke a közigazgatásban dolgozókat fenyegeti, Karácsony Gergely politikai alapon zárolna bankszámlákat, Jakab Péter verőemberi pedig fojtogatnak egy állampolgárt – sorolta Dömötör, aki szerint a magyarok erről is elmondják majd a véleményüket a választáson.

Vita az országgyűlésben

A kormány 2010 után átvállalta az önkormányzatok adósságállományát

A dosszié összes cikke