időjárás 18°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

A kormány segít a Tungsram elbocsájtott dolgozóinak

Kreft-Horváth Márk
2022.05.10. 11:33
A kormány segít a Tungsram elbocsájtott dolgozóinak

Komjáthi Imre (MSZP) felvetésére a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár jelezte, a kormány segít a Tungsram elbocsájtott dolgozóinak.

– A magyar munkavállalókkal kegyetlenül bánnak el a kormány stratégiai parterei – erről Komjáthi Imre beszélt napirend előtti felszólalásában. Az MSZP-s politikus példaként hozta a Tungsramnál elkezdődött tömeges leépítéseket. Szerinte Dunaújvárosban és Makón is ugyanez volt a helyzet, Esztergomban pedig nem akarták megvédeni a szakszervezetet.

– A tőkést, a multit lassan már jobban támogatja a kormány, mint a magyar munkavállalót – vélekedett Komjáthi.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár válaszában jelezte; a foglalkoztatási osztály munkatársai jelen vannak a Tungsram gyárnál, jogi tanácsadással, álláshely-közvetítéssel segítenek. Ezzel párhuzamosan a szakszervezeti vezetőkkel is államtitkári szinten tárgyal a kormány. Emellett a Kereskedelmi és Iparkamara is jelentkezett, hogy a foglalkoztatottak elhelyezkedését segítsék. 

A választásokon kiderült, hogy meghatározó többség szerint a kormány a munkavállalók pártján áll

– emlékeztetett Bodó Sándor. Elmondta, hogy a jobboldali kormány 2010 óta egyértelművé tette, hogy nem a segélyezésben, hanem a munkahelyteremtésben és az adócsökkentésben hisz. 

Kiemelte, hogy 

ma Magyarországon megéri dolgozni, 4,7 millióan így is tesznek, ennyien pedig még a rendszerváltás óta nem dolgoztak itthon.

– 3,6 százalékos a munkanélküliségi és 74 százalékos a foglalkoztatottsági ráta, ami szintén kedvező – tette hozzá az államtitkár. 

A Tungsramról elmondta, hogy komoly cég, ahol generációk nőttek fel, de nekik is alkalmazkodniuk kell a piaci körülményekhez. 

Magyarország kormánya elkötelezett a munkaalapú társadalom mellett, és a Tungsram dolgozóinak is segíteni fog

– zárta válaszát a kormánypárti politikus.

Vita az Országgyűlésben

A jogbiztonsághoz átmeneti rendelkezésekre van szükség

A dosszié összes cikke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.