időjárás 18°C Aurél 2022. október 5.
logo

Rétvári a Jobbikról: A magyarok nem szeretik a gerinctelen politikusokat

Kreft-Horváth Márk
2022.05.10. 11:28 2022.05.10. 14:44
Rétvári a Jobbikról: A magyarok nem szeretik a gerinctelen politikusokat

A jobbikos Brenner Koloman azt ígérte, nem támogatnak semmilyen energiaellátást érintő szankciót, válaszában Rétvári Bence államtitkár jelezte, hogy EP-képviselőjük viselkedése ezzel pont ellentétes.

A Jobbik napirend előtt felszólaló politikusa, Brenner Koloman azt kérte az új kormány megalakulása előtt, hogy Orbán Viktor szerezze vissza a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Szerinte ehhez az kell, hogy a Fidesz állítsa vissza a jog uralmát és a médiaegyensúlyt.

– Hazánk energiabiztonságának a kiépítését is meg kell kezdeni – magyarázta Brenner, állítása szerint a Jobbik nem fog támogatni semmilyen gázembargót vagy olajembargót, de szorgalmazza a további szélerőművek építését, amit elmondása alapján egy 2011-es törvény tilt. A politikus, aki eredetileg érdi lakosként idén is a soproni választókerületben próbált mandátumot szerezni (33 százaléknyi szavazatot kapott) azt mondta, ők Nyugat-Magyarországon mindig tudják, hogy honnan fúj a szél. 

– Önök az egyetlen olyan parlamenti párt, amely egyetlen körzetben sem tudott nyerni

– emlékeztette a Jobbik politikusát Rétvári Bence a felszólalásra adott válaszában. Szerinte ezt a katasztrofális eredményt a Jobbik, hiába próbálja, nem tudja másra fogni – például a közmédiára –, csak saját magára. 

Ön is tüntetett 2006-ban Gyurcsány Ferenc ellen, amiatt, mert becsapta az országot, az embereket?

– szegezte a kérdést Brenner Kolomannak az államtitkár, majd megjegyezte, hogy a jobbikos politikus idén Gyurcsánnyal közös listán a parlamentbe jutva, karnyújtásnyi távolságra ül a volt kormányfő mellett. 

– A magyar emberek nem szeretik azokat a politikusokat, akik a saját gerincüket kioperálják 

– mondta a jelenséggel kapcsolatban az államtitkár. 

Az EU-s források kapcsán Rétvári Bence kiemelte, hogy a magyar emberek népszavazáson döntöttek azokban a kérdésekben, amik miatt a nekünk járó forrásokat visszatartják.

– Mutasson egyetlen egy jogrendszert vagy választási rendszert, ahol ennyi szavazat nem egyértelmű többséget eredményezett volna! – reagált a joguralommal kapcsolatos vádakra a kormánypárti politikus. 

Az energiabiztonsággal kapcsolatos felvetésekre válaszul az államtitkár megjegyezte, 

a Jobbik EP-képviselője, Gyöngyösi Márton minden szankciót „tapsolva támogat” az Európai Parlamentben.

Vita az Országgyűlésben

A jogbiztonsághoz átmeneti rendelkezésekre van szükség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.