A premierig nem derül ki, hogy ki játssza majd Gyurcsány Ferencet az Elk*rtuk című filmben

Bemutatták a 2006-os őszödi beszéd kiszivárgását követő eseményeket feldolgozó film plakátját, a filmet 2021. október 21-én mutatják be a mozikban. Azt viszont a készítők a premierig nem árulják el, hogy ki személyesítette meg Gyurcsány Ferencet.

2021. 09. 08. 12:52
null
2021.07.28. budapest Elkúrtuk cimű film Kálomista Gábor producer Keith English remdező, szeműveg szakáll Josep M. Civitt operatőr Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „nem kicsit, nagyon” látványos plakát alapján folytatódhat a premierig a találgatás, hogy ki játssza majd Gyurcsány Ferencet az Elk*rtuk című, valós eseményeket feldolgozó filmben. 

A Megafilm nagyjátékfilmje a 2006-os politikai vezetés európai szintű „böszmeségéről” szól, egy fikciós főhős személyes történetén és nyomozásán keresztül. A filmet a neves angol direktor, Keith English rendezte, a főszerepekben Bánovits Vivianne, Mózes András, Bokor Barna, Gubás Gabi, a további szerepekben Bede-Fazekas Szabolcs, Szőke Richárd, Trill Zsolt és Csőre Gábor látható.

A történet szerint, amikor a fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt és a fiatalok egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe.

A film producere, Kálomista Gábor korábban arról beszélt lapunknak, hogy nem lehet elvarratlan szálakat hagyni, ha le akarjuk zárni a múltat és jövőt akarunk építeni. Egy percig sem lehet kétséges, hogy így vagy úgy, de az Elk*rtuk című politikai krimi fel fogja borzolni a hazai közélet kedélyeit.

A Megafilm gyártásában készülő produkció sok olyasmivel bír, amivel magára vonja a figyelmet. Elsőként azzal, hogy főhőse történetét a 2006-os események, az idén 15 éves őszödi beszéd elhangzása után kirobbanó tüntetések, a rendőri erőszak és az MTV akkor még Szabadság téri székházának ostroma közé ágyazza. Az alkotók hangsúlyozzák, egy személyes drámáról van szó a filmben, ám ez a dráma belecsavarodik a kor eseményeibe, így azok felidézőjévé is válik.

– Bevallom, én teljesen a film hatása alatt vagyok – árulta el Kálomista Gábor, a film vezető producere a Magyar Nemzetnek. Visszanézve azt, ami elkészült, úgy gondolom, hogy ez egy iszonyú jó film. Nemcsak a története érdekes és bizarr, a filmkészítés módja is nagyon hatásos. Nagyon erős mozi készült. 

Ez a történet azok számára is érdekes lehet, akik ott voltak, mert kiderül, hogyan látja az akkori eseményeket egy filmes alkotó

– fejtette ki Kálomista Gábor. 

– Ugyanakkor tudni kell, hogy a moziba járó közönség főleg fiatalokból áll. Természetesen sok nézőt szeretnénk, azt szeretnénk, ha minél szélesebb nézői réteghez eljutna a film, ezért a fiatalokat is meg kell szólítanunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.