Fürjes Balázs: Kezdődhet a kelenföldi új buszterminál és P+R-parkoló tervezése

Aláírták a szerződést, új buszvégállomás épül Kelenföldön – jelentette be az államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 09. 24. 13:50
FÜRJES Balázs
Budapest, 2018. december 19. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a bírálóbizottság elnöke beszél a Budapest Déli Városkapu nemzetközi tervpályázat eredményhirdetésén a Budapesti Városháza dísztermében 2018. december 19-én. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek. MTI/- Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdődhet a kelenföldi új buszterminál és P+R-parkoló tervezése! – jelentette be Fürjes Balázs a Facebook-oldalán. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kifejtette: 

új buszvégállomás épül Kelenföldön, a jövőben egy közös helyről, a vasútállomás őrmezei oldaláról indulhatnak majd a BKK és a Volánbusz járatai.

Az államtitkár közölte, a Közti Zrt. és a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. konzorciuma készítheti a buszterminál terveit, ezenkívül a kelenföldi P+R-parkoló kapacitását is bővítik, az őrmezei oldalon legalább 1500 férőhelyes lesz.

„A budapesti dugók csökkentésére a város megfelelő működtetése (!) és a nagyberuházások összehangolása mellett (!) van egy biztos recept. Ennek lényegi eleme Budapest határában P+R-parkolók építése, hogy legyen hol letenni az autót és tömegközlekedésre váltani”

– mutatott rá Fürjes Balázs. A beruházás részeként átszervezik a kelenföldi csomópontot, a Volánbuszok végállomása az Etele térről az őrmezei oldalra költözik – tette hozzá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.