Hajdu János: Több ezer rendőr dolgozik a pápa biztonságának szavatolásán

A Terrorelhárítási központ vezetője elmondta, hogy nincs technikai akadálya a vasárnapi látogatásnak.

Forrás: MTI2021. 09. 10. 14:25
FERENC ppa
Vatiknvros, 2021. augusztus 18. Ferenc ppa beszl ltalnos heti audiencijn Vatiknvrosban 2021. augusztus 18-n. Beszdben a ppa a koronavrus elleni olts felvtelre buzdtotta az embereket, kiemelve, hogy csak gy lehet vget vetni a vilgjrvnynak. MTI/AP/Gregorio Borgia Fotó: Gregorio Borgia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója Budapesten tartott sajtótájékoztatóján közölte: több ezer rendőr dolgozik azon, hogy a pápa biztonsága garantálva legyen. Hozzátéve: sem a magyar hatóságoknak, sem a vatikáni csendőrségnek nincs fenyegetettségre utaló információja, így technikai akadálya nincs a vasárnapi látogatásnak.

Továbbá a TEK vezetője kérdésre válaszolva ismertette: 

a katolikus egyházfő pápamobilon való közlekedése a néhány órás látogatás neuralgikus pontja, itt kerül Ferenc pápa legközelebb a hívekhez, akiket azonban ellenőrzött beléptetési rendszeren keresztül engednek be a területre.

 – A 2020-ra tervezett pápalátogatásra már akkor megkezdődött a felkészülés. Az elmúlt hónapokban a Terrorelhárítási Központ már csak erre koncentrált, a műveleti, személyvédelmi és felderítési szakmai igazgatóságok is kiemelt feladatként kezelték a biztosítást – rögzítette Hajdu János, hozzátéve: „Mindent megtettünk, ami az erőnkből és a technikánkból telik, hogy a pápa biztonságban legyen”. A TEK főigazgatója továbbá elmondta, hogy együttműködnek a rendőri és titkosszolgálati társszervekkel.  

– A vatikáni csendőrséggel megtervezték a pápa útvonalát és annak biztosítását a reptértől a Hősök teréig, valamint alternatív útvonalakat jelöltek ki – közölte az előkészületekről Hajdu, majd kifejtette: előkészítették a Hősök terét és a Szépművészeti Múzeumot, ami nem csupán látványos személyvédelmi intézkedést jelent, hanem hetekig tartó tűzszerészeti munkát is.

– A pápa személyvédelmét a TEK és a vatikáni csendőrség együtt látja el

– mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.