Jakab Péter testőrei fojtófogással vitték földre a volt országgyűlési képviselőt

Hajdúhadházon, egy kampányrendezvényen a Jobbik elnökének testőre és sofőrje rátámadt egy kutyát sétáltató jarókelőre – írja a Ripost. A letepert férfi nem más, mint Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője.

Forrás: ripost.hu2021. 09. 08. 9:53
null
20210621 Békéscsaba A Jobbik utcafóruma a Jókai Színház előtt. Képen: Jakab Péter, országgyűlési képviselő, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Fotó Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Fotó: Bencsik Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfit agresszívan földre vitték, profi módon fojtófogást alkalmazva. A botrányos esetről mobiltelefonnal felvételt készítettek az arra járók, ami a Ripost birtokába jutott.

Sneider Tamás egykori jobbikos országgyűlési képviselő Facebook bejegyzéséből kiderül: a letepert férfi nem más, mint Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője. Mint írja, 

Rubi Gergely már Vona Gábor 2018-as kampányában is többször megzavarta a kampányrendezvényeket, és egészen biztosan most is ugyanez történt. 

Az ügyből rendőrségi feljelentés is lett, illetve rendőrségi eljárás folyik Jakab Péter testőre és sofőrje ellen. A Ripost megkereste a testőrt és megkérdezte Jakab Péter is.

A verekedő biztonsági emberek rendszeresen követik Jakab Pétert, közös autóval járnak. A rendezvényeken azonban próbálnak észrevétlenek maradni, távolról figyelik a Jobbik elnökét. A Ripost megkérdezte Jakab Pétert, hogy az ügyben érintett férfiak a testőrei-e, mire a pártelnök azt felelte: „Nem, a szimpatizánsaim”. – Nagyon sok testőröm van, az egész nép a testőröm – mondta Jakab Péter.

Sneider Tamás szerint az viszont csöppet sem könnyít a szerencsétlen testőr helyzetén, hogy Jakab Péter letagadja azt, hogy az ő védelmére hivatott ember követte el a volt országgyűlési képviselő földre teperését. 

Nem mindegy, hogy a bíróságon arról kell dönteni, hogy egy szimpla járókelő verekedett, vagy egy testőr próbált rendet tartani, még ha át is esett a ló túloldalára – írta. 

Érthetetlen, miért tették

– Tűzbe tenném a kezem azért, hogy Jakab testőrei voltak az elkövetők – mondta lapunknak Volner János, a Jobbik egykori alelnöke, aki az esetről lapunknak úgy nyilatkozott: semmi nem indokolta a fizikai erőszakot, hiszen semmilyen fenyegető magatartást a felvételen látható férfi nem tett, nem is volt Jakab Péter közelében. 

– Túlzottnak érzem ezt a hátsó, pusztakezes fojtást abból a szempontból is, hogy ez a rendőri közelharc technikák közül kifejezetten az ellenállás megtörésére, leküzdésére irányul, vagyis amikor valaki aktívan ellenáll, ezért ártalmatlanná kell tenni. Itt viszont érthetetlen ez a fellépés, ami innentől kezdve garázdaság 

– fogalmazott az egykori rendőri közelharc kiképző Volner János. Hozzátette: az elkövetők létszáma miatt büntetőjogilag csoportos garázdaság alapos gyanújával állunk szemben.

– Én a rendőrség helyében büntetőeljárást indítanék az ügyben, a garázdaság minősített esetével találkozunk ugyanis, közterületen, megbotránkozást okozó erőszakos magatartással 

– vélekedett.

Mint mondta, szerinte a Jakab Péter-féle túlzott önértékelés kihatott a testőreire is, és ők is valamiféle szupermeneknek képzelik magukat.

Volner biztos abban, hogy valóban Jakab testőreiről van szó. – Tűzbe tenném a kezem, hogy azok. Egyet biztosan felismerek, a másikat is ismerni vélem. Az rossz vicc, hogy pusztán szimpatizánsok. Ezek azok az emberek, akik tömeget biztosítanak Jakab Péter körül – mondta Volner, aki szerint mivel Jakab Péter utcafórumain kevesen vannak, „van egy állandó utazócirkusz körülötte, akik úgy tűnnek, mintha érdeklődők lennének, pedig a pártelnök közvetlen környezetéhez tartozó, jellemzően a frakció pénzügyi kereteiből fizetett emberekről van szó, ide értve a testőröket is”.

Borítókép: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.