időjárás 4°C Nándor 2021. October 19.
logo

Jakab Péter súlyos kijelentést tett

Csépányi Balázs
2021.09.08. 13:39 2021.09.09. 15:24
Jakab Péter súlyos kijelentést tett

Kilóg az a bizonyos lóláb.

Zajlik az ellenzéki előválasztás és nem meglepően, mindenféle érdekesség derült ki a Gyurcsány-féle színjátékról. Például az, hogy Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta: az aláírások ellenőrzéséhez nem alkalmaznak közjegyzőt, azok hitelességét csak szúrópróbaszerűen (!) ellenőrzik. Tehát magyarán követhetetlen, átláthatatlan az egész. Beigazolódni látszik: gyakorlatilag az a jelölt fog győzni, akire Gyurcsány Ferenc rámutat. Ebben az előre lejátszott ördögi játszmában, amivel egyébként a saját szavazóikat veszik semmibe az ellenzéki pártok, vannak, akiknek egyáltalán nem osztottak lapot. Ilyen Fekete-Győr András, ilyen Márki-Zay Péter és ilyen Jakab Péter is. Nekik csak a támogatóikat akarja lenyúlni Gyurcsány, másra nincs szüksége.

De ennek ellenére mindig vannak olyan epizódok ebben a szánalmas ellenzéki csinn-bumm cirkuszban, amivel érdemes foglalkozni. Jakab Péter például a szabolcsi kampány körútjáról egy érdekes videót töltött fel a közösségi oldalára, amelyben azt kérdezték tőle, hogy akár közjegyző előtt is vállalja-e, hogy elszámoltatja Orbán Viktort. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje nem hazudtolta meg magát, személyiségéből fakadóan végtelenül primitíven reagált a kérdésre:

„Én simán, hallod. Ha nekem nem sikerül, le is mondok” – mondta, majd hozzátette: „én nem bohócnak jöttem ide”.

Jakab Péter gyakorlatilag kijelentette, hogy ő bizony nem bohócnak jött ide, és el fogja számoltatni Orbán Viktort, különben lemond.

Helyben vagyunk. Egyrészt miről mond le? A pártelnöki pozícióról vagy esetleg a parlamenti mandátumáról? Erről azonban nem szólt a fáma.

Mint ismert, a Jobbikban történt már egy választás utáni lemondás, amikor Vona Gábor akkori pártelnök azt mondta, ha nem győzi le Orbán Viktort lemond. Vona le is mondott. De mi lesz Péterrel, ha esetleg mégsem sikerül a nagy terve? Mert ugye azért Jakab Péter egy tuti biztos befutó helyet biztos azért gründol magának a szivárványkoalíció listáján, minden eshetőségre bebiztosítva magát. 

Lássuk be, kilóg az a bizonyos lóláb. 

Azt pillanatot azért kíváncsian várjuk, hogy mit szólnak majd a Jobbikban és Jakabban még mindig bízó párthű szavazók, amikor majd lehull a lepel, és a gyurcsányi színjátékra fény derül. Azaz Jakab a Jobbikkal együtt megy a levesbe.

No akkor fog a majom a vízbe ugrani. Gyaníthatóan, Jakab azt nem fogja zsebre tenni, amit a szavazóitól kapni fog, mindenesetre abban bízhat, hogy Gyurcsány-féle vándorcirkusz addigra szerez neki egy bohócsipkát, mert akkor véglegesen ki fog derülni, hogy valójában neki, bizony, csak a nem túl hálás bohócszerepet szánták.

Borítókép: MTI/Komka Péter

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!