Szanyi Tibor: Kádár János neve ma hívószó lehet

A miniszterelnök-jelölt szerint Magyarország történelme során a Kádár-korszak volt az egyetlen, amely milliók számára felemelkedést jelentett.

2021. 09. 09. 11:40
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország ezeréves történelme során a Kádár-korszak volt az egyetlen, amely milliók számára felemelkedést jelentett – mondta Szanyi Tibor szerdán a képviselői irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján. Az egykori MSZP-s képviselő, aki jelenleg az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) párt miniszterelnök-jelöltje sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt harminc év politikai elitje azon munkálkodott, hogy relativizálja a Kádár-korszak vívmányait.

– Pártunkkal úgy gondoljuk, hogy Kádár János neve ma egy olyan hívószó lehet, amellyel a dolgozók azonosulni tudnak és támogatni fogják törekvéseinket a 2022-es országgyűlési választásokon.

– mondta a politikus. Hozzátette, hogy pártjukkal szeptember 11-én mutatják be a Kádár János-tervet az II. Munkás büszkeség napján, amely a 2022-es országgyűlési választások során a politikai programjuk lesz majd. 

Székely Sándor országgyűlési képviselő a tájékoztatón sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt évtizedekben a munkásünnepek fokozatosan veszítettek jelentőségükből. 

– Ezért a hagyományok újradefiniálása jegyében a Magyar Szolidaritás Mozgalom 2019. május elsején rendezte meg az I. Munkás büszkeség napját (MBN) az egykori Zöld Pardon helyén, amelynek folytatása 2020-ban a pandémia miatt elmaradt, viszont 2021-ben csak halasztást szenved, május 1-jéről szeptember 11-re tettük át, azonos helyszínnel – mondta az ISZOMM alapítója. 

A 2021-es MBN meglehetősen közel esik a jövő évi országgyűlési választásokhoz, s ennek okán Székely Sándorék ez alkalommal vezetik fel a választási programjukat is jelentő Kádár János-tervet 

– erősítette meg az országgyűlési képviselő. – Az eseményen továbbá szabad, családias délelőtti programok is lesznek, majd a politikai tartalmat jelentő déli órák után az este a rock- és punk zenekaroké lesz, köztük a Hétköznapi Csalódásoké – tette hozzá.

– A rendezvény célja hogy áttekintsük a magyar baloldal helyzetét. Gyakorlatilag egy baloldali Tusványost szeretnénk elérni az évek alatt – zárta gondolatait a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.