Deutsch Tamás Cseh Katalinról: Rablóból lesz a legjobb pandúr?

Rablóból lesz a legjobb pandúr? – teszi fel a kérdést Deutsch Tamás annak apropóján, hogy az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának mai ülésén a csalás és a korrupció elleni küzdelemről szóló jelentés előadója nem más, mint Cseh Katalin.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 14. 10:50
CSEH Katalin
Strasbourg, 2019. július 16. Cseh Katalin, a Momentum képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közösségi oldalán hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP Európai Parlamenti képviselője arra, hogy milyen ellentmondásos helyzettel kell ma szembesülnie az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának. A mai ülésen ugyanis az unió pénzügyi védelméről szóló 2020-as jelentést tárgyalják, a csalás és a korrupció elleni küzdelmekről szóló jelentés előadója pedig nem más lesz, mint a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin.

Az a Cseh Katalin, akinek több milliárd forintos korrupciógyanús ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal éppen vizsgálódik. Az a Cseh Katalin, akiről kiderült, hogy egy általa vezetett cég és a Cseh család cégének üzleti köre csalárd módon összejátszva a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött

 – fogalmaz Deutsch Tamás hozzátéve: nonszensz, hogy az Európai Unió csalás elleni küzdelméről éppen egy, az uniós támogatásokat érintő súlyos, csalásgyanús ügyben érintett politikus beszél. 

Véleménye szerint

Cseh Katalinnak azonnal le kell mondania a jelentéstevői pozíciójáról.

Borítókép: Koszticsák Szilárd

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.