időjárás 5°C Hedvig 2021. October 17.
logo

Dobrevék rászabadítanák a magyar óvodásokra az LMBTQ-érzékenyítőket

Forrás: KONTRA.HU
2021.10.05. 17:14 2021.10.05. 21:14
Dobrevék rászabadítanák a magyar óvodásokra az LMBTQ-érzékenyítőket

Jövő áprilisban arról is döntenie kell a magyar társadalomnak, hogy a gyermekek védelmében melyik utat választja. Egy baloldali kormány, benne Dobrev Klárával biztosan zászlajára tűzi majd a kiskorúak genderérzékenyítését, hiszen ennek alapjait már 2009-ben letették. A gyermekvédelmi szabályokat hatályon kívül fogják helyezni, és rövid időn belül drag queenek fogják „felvilágosítani” a magyar óvodásokat. A másik út, hogy továbbra is védelmet kapnak a legfiatalabbak, és a szülők akkor adnak tájékoztatást a szexuális másságról, amikor azt jónak gondolják. A tét az is, hogy a jogot ne kapják meg a nőimitátorok vagy éppen az érzékenyített óvodapedagógusok.

Dobrev Klára még miniszterelnök-feleségként állt a hazai LMBTQ- és genderideológia élére – emlékeztet rá a Kontra.hu oldalon megjelent cikk.

A Dobrev által létrehozott Unifem-Ért Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület oktatási csomagot dolgozott ki az óvodák és általános iskolák számára olyan mesékkel és dalokkal, „amelyek szakítottak volna a berögzült nemi szerepekkel”, illetve több óvodában megszüntették a külön lányoknak és fiúknak szánt játszósarkokat, hogy „a gyerekek minél több szituációban kipróbálhassák magukat”.

A Dobrev és férje által vezetett kormány azonban ennél is tovább ment, hiszen egy kormányrendeletben azt rögzítette, hogy az óvodapedagógusoknak kerülni kell a „nemi sztereotípiákat” az óvodában. Vagyis megteremtették volna annak a lehetőségét, hogy a gyermekek már óvodáskorban szembesüljenek az LMBTQ-jelenséggel.

Egy 2010-es kormányrendelet pedig a köztisztviselőkre is kiterjesztette volna az őrületet. A Fidesz–KDNP a kormányalakítást követően lesöpörte az asztalról a tervet. 

A Kontra cikke fontosnak tartja megjegyezni, hogy a Gyurcsány-kormány Szociális és Munkaügyi Minisztériuma adta ki a CEU gender studies professzorának, Pető Andreának A nők és a férfiak története Magyarországon a hosszú 20. században című könyvét, aminek „értékes" gondolatai kiegészítő tananyaggá váltak a középiskolások számára.

Jól látható, hogy a gyermekek védelme terén is komoly válaszút elé kerül a magyar társadalom jövő áprilisban. Egy balliberális kormány, élén vagy benne Dobrev Klárával biztosan zászlajára tűzi majd a kiskorúak érzékenyítését, hiszen annak alapjait már 2009-ben letették. A gyermekvédelmi szabályokat hatályon kívül fogják helyezni, és rövid időn belül drag queenek fogják érzékenyíteni az óvodásokat.

Az írás felidézi, hogy a kisgyermekek érzékenyítési kísérlete nem a Meseország mindenkié című könyv tavalyi megjelenésével vagy a drag queenek szentendrei akciójával kezdődött.

Nem meglepő módon már a baloldali Gyurcsány-kormány idején elkezdték elvetni a genderideológia hazai magjait.

DOBREV KLÁRA ÉS EGYESÜLETE ÁLLT A HAZAI GENDERIDEOLÓGIA ÉLÉRE

Az ultraliberális tanok terjesztését az óvodákban nem más vállalta magára, mint a mostani miniszterelnök-jelölt, az akkori first lady, Dobrev Klára.

A genderideológia terjesztésére még egy szervezetet is létrehoztak 2009-ben: az Unifem-Ért Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület az ENSZ Fejlesztési Alap­ja a Nőkért nevű csoport „leányvállalataként” jött létre.

A szervezetet 2009 januárjában, tehát még bőven Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején alapították. Székhelye pedig rövid időn belül éppen a Szalay utca 4., tehát a családi cégbirodalom, az Altus székhelye lett. Az egyesület képviselője a kormányfő felesége, Dobrev Klára volt.

Az egyesület célkitűzése a következő volt: „A Magyar Köztársaságban az ENSZ Szervezete, az UNITED Nations Development Fund for Womwn (UNIFEM) felhatalmazásával támogatást nyújtson a nemek egyenlőségét és a nők jogait segítő UNIFEM-programok és stratégiák számára.”

MÁR AZ OVISOK KÖRÉBEN IS FÉLRETETTÉK VOLNA A „BERÖGZÜLT NEMI SZEREPEKET" 

A cikk felidézi, hogy az egyesület megalakulása után konferenciát rendezett, amelyen többek között beszámoltak a Bécsben dolgozó UNIFEM-csoport eredményeiről is.

Például arról, hogy oktatási csomagot dolgoztak ki az óvodák és általános iskolák számára olyan mesékkel és dalokkal, amelyek szakítanak a „berögzült nemi szerepekkel”, illetve több óvodában megszüntették a külön lányoknak és fiúknak való játszósarkokat, hogy „a gyerekek minél több szituációban kipróbálhassák magukat”.

Vagyis pontosan olyan típusú mesék és játékok terjesztését támogatták volna, mint amilyenek a nagy botrányt kavart Meseország mindenkié című könyvben is szerepelnek. És tegyük gyorsan hozzá: olyanokat, amilyeneket a kormányzat a gyermekvédelmi szabályok elfogadásával korlátok közé és a szülői döntés hatáskörébe szorított.

Nem sokkal ezután már egy kormányrendeletben tették volna kötelezővé az óvodások érzékenyítését, például az óvodapedagógusoktól elvárták volna a genderszemléletet, ennek érdekében a legkisebbek nevelésének országos alapprogramját is módosították.

 Tüntetés a gyermekek felé irányuló LMBTQ-propaganda ellen Budapesten, 2020. október 4-én Fotó: Kurucz Árpád

A rendelet hatályba lépése esetén az óvodapedagógusok számára előírás lett volna, hogy  kerüljék a „nemi sztereotípiákat”. Vagyis megteremtették volna annak a lehetőségét, hogy a kisgyermekek már óvodáskorban szembesüljenek a szexuális mássággal. Holott még nincs is kialakult nemi identitásuk.

A Magyar Idők korábbi cikkében megjegyezte, hogy ezzel lényegében a teljes népmesekincsünket  mellőzni kellett volna.

Az egyesület támogatói között olyan ismerős nevek is találhatók, mint például Göncz Kinga akkori MSZP-s külügyminiszter, Danks Emese, a Gyurcsány-kormány szóvivője, Gurmai Zita szocialista EP-képviselő, Herczog Mária ellenzéki szociológus, Junghaus Tímea, a Soros-szervezet, az Open Society Institute képviselője, Király Júlia, a jegybank akkori alelnöke, Lamperth Mónika akkori belügyminiszter, Palya Bea énekes vagy Szelényi Zsuzsa balliberális politikus, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ vezetője.

MINISZTÉRIUMI TÁMOGATÁSSAL ADTÁK KI A GENDERPROFESSZOR KÖNYVÉT

Az akkori Szociális és Munkaügyi Minisztérium kiadta a CEU gender studies professzorának, Pető Andreának A nők és a férfiak története Magyarországon a hosszú XX. században című könyvét, ami kiegészítő tananyaggá vált a középiskolások számára, 2010-ben pedig még a történelem­érettségin is szerepeltek belőle kérdések.

Az ember a technika jelenlegi állása szerint a férfi és a női ivarsejtek összeolvadásával szaporodik. […] Az, hogy az ezen sejtek összeolvadása nyomán keletkező új élet milyen társadalmi környezetbe kerül, mit tanul a társadalomról, az nagyon különböző. A szexuális identitás éppen ezért sokféle lehet

– mondta a CEU gender studies szakértője.

Pető arról is beszélt, hogy

amikor Novák Katalin államtitkár azt mondja, hogy neki csak úgynevezett biológiai neme van, azt állítja, hogy olyan, mint Maugli, aki egy ideig nem emberi társadalomban élt.

Jól látható tehát, hogy a gyermekek védelme terén is komoly válaszút elé kerül a magyar társadalom jövő áprilisban.

Egy baloldali kormány, élén vagy benne Dobrev Klárával biztosan zászlajára tűzi majd a kiskorúak érzékenyítését, hiszen ennek alapjait már 2009-ben is letették – idézi ismét gondolatait az újságíró.

Már most világos, hogy a gyermekvédelmi szabályokat hatályon kívül akarják helyezni, és ha rajtuk múlna, rövid időn belül nálunk is drag queenek érzékenyíthetnék az óvodásokat – vonja le a következtetést a Kontra.hu oldalon megjelent cikk, amely teljes egészében IDE kattintva érhető el.

(A borítóképen Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője beszédet mond pártja kampányzáró rendezvényén a budapesti Széchenyi téren 2019. május 24-én Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A magyarok többsége szerint nem való az óvodákba az LMBTQ-érzékenyítés

Az elmúlt időszakban nagy vihart kavart a hazai közbeszédben a Meseország mindenkié című kiadvány, amely hagyományos magyar népmesék átírt változatait mutatja be, egyebek mellett az LMBTQ-, transznemű életformához kötődő szemszögből. A Századvég megvizsgálta a magyar emberek véleményét a szóban forgó kötetről, valamint a kiskorú gyermekeket érintő – a szexuális irányultsághoz és nemi identitáshoz kötődő kisebbségekkel kapcsolatos – felvilágosító tevékenységről.