Fotókon az egyre romló budapesti állapotok

Karácsony a mélybe rántja Budapestet. A főváros békeidőben kevés olyan látványos mélyrepülést élt meg, mint napjainkban, Karácsony Gergely főpolgármestersége idején. Miközben a városban élőket egyre inkább fojtogatja az előidézett káosz, Karácsony Gergely zavartalanul építgeti politikai karrierjét. Állandósult dugók, tarthatatlan hajléktalanhelyzet, szemét és elhanyagolt közterületek, na és méhlegelők – ez jellemzi leginkább Karácsony elmúlt két évét. A Híradó.hu sorozatának utolsó részében bemutatjuk a legdurvább képeket és videókat, amiket önöktől kaptunk – írja a Híradó.hu.

Forrás: HIRADO.HU2021. 10. 12. 14:20
Forrás: HIRADO.HU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Híradó.hu korábban több felhívást is közzétett, amelyben arra kérték olvasóikat, hogy küldjenek képeket, videókat Budapest egyre romló állapotáról. Olvasóik rengeteg képet, videót és rövid történetet küldtek a Híradó.hu szerkesztőségébe.

A beérkezett képek és videók sokszor annyira sokkolóak voltak, hogy többet még cenzúrázva sem lehetett közölni, másokat erősen kitakarva adott közre a Híradó.hu. Talán mondani sem kell, hogy gyakran a szerkesztő munkatársaknak is erős idegrendszerre volt szüksége, hiszen a képeket és videókat a maguk valóságában láthatták.

Videó is készült arról, hogy nappal a Deák tér VII. kerületi oldalán, az egyik buszmegálló melletti hirdetőoszlopot levizeli egy hajléktalan. Az olvasó kiemelte, hogy a környéken rengeteg a külföldi turista, az eset nem emeli az országimázst.

Egy másik felvétel ennél is döbbenetesebb: egy hajléktalan „magához nyúl” miközben egy nő mögötte ül a padon.

Itt érdemes megjegyezni, hogy egy hasonló dolgot művelő hajléktalanról másik olvasójuktól is kapott képet a Híradó.hu, mint írta, ő az Oktogonnál szokta látni, ahogy szeméremsértő módon nyúlkál magához a képen látható férfi a villamosmegállóban.

Fotó: Híradó.hu

De vissza a Deák Ferenc térre! „A képeken az is látható, hogy hajléktalanok lepik el a padokat, és kis túlzással 0–24 órában itt tartózkodnak. Alapvetően békések, de mocskot és szemetet hagynak maguk után. A videó és a képek tanúsága szerint nyilvánosan és zavartalanul használják vécének a közterületet” – fogalmazott a buszvezető olvasó, hozzátéve, hogy az utóbbiból fakadóan erős szag terjeng a környéken.

Fotó: Híradó.hu

Aki naponta erre jár, pontosan be tudja azonosítani ezeket a személyeket. Nap mint nap – kisebb megszakításokkal – nagyjából ugyanaz a csoport tartózkodik itt. Ez már hónapok óta tartó jelenség. Az illetékesek mégsem tesznek semmit, közterület-felügyelőt hírből sem lehet látni, és a takarítás is elmarad vagy hanyag munkát végeznek – tette hozzá.

Leveléből kiderül, hogy a hajléktalanok ugyan békések, de időnként „hozzájuk csapódik” egy fiatal, feltehetően droghasználó férfiakból álló banda, és – az olvasó elmondása alapján – „terrorizálják” a környéket.

Fotó: Híradó.hu

„Ez hasonló jelenség, mint ami az Örs vezér terén történt; talán van is kapcsolat köztük” – tette hozzá.

Mindez a Városházától pár száz méterre történik. Karácsony Gergely minap tartott kampányrendezvényt innen egy sarokra, illetve számtalan alkalommal fordult meg a Deák téren egyéb sajtóeseményen vagy politikai rendezvényen. Kizárt, hogy nem vette észre, ami itt folyik

 – állítja az olvasó, aki szerint ő és buszvezető kollégái heti vagy akár napi rendszerességgel látnak ilyet a város különböző pontjain.

Fotó: Híradó.hu

Levele azzal zárult, hogy sokan azzal mentegetik a mostani szörnyű állapotokat, hogy a fenti jelenség korábban is létezett. Ezzel a levélíró sem vitatkozik, de úgy gondolja, hogy az előző városvezetés 

érdemben és sikeresen próbálta ezt a problémát megoldani, ellenben a mostani a városra szabadította, és bizonyára nem is hajlandó, vagy képtelen cselekedni.

Jelentősen romlott a közterületek állapota

A korábban megszokott utcakép Budapestről a baloldali városvezetés hatására gyorsan változott, a szemét és a kosz beépült a hétköznapokba. Egyértelműen megnőtt a közterületeken lévő hajléktalanok száma, és megjelentek a bűnözői csoportok, valamint a koldusmaffia is a tereken. Egyre nagyobb számban, és egyre inkább a város centrumában kénytelenek a kialakult helyzettel szembesülni a budapestiek – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Fotó: Híradó.hu

A parkok sem mentesülnek a hajléktalanoktól, így kiszorulnak a családok és a feltöltődésre vágyók a város zöld területeiről. Korábban is volt hajléktalanprobléma Budapesten, de Karácsony városvezetése alatt egészen más dimenziók nyíltak meg e kérdésben.

Fotó: Híradó.hu

Budapest patinás helyszínein is állandósultak a részegek és a drogosok.

Fotó: Híradó.hu

Az Astoria, a Deák tér, a Batthyány tér, a Széll Kálmán tér, a Móricz Zsigmond körtér vagy Gellért-hegy környékének állapota mára alig különbözik az Örs vezér téren tapasztalt kriminális helyzettől.

Fotó: Híradó.hu

A főváros pedig a fellépés és a probléma kezelésének hiányával egyértelműen bátorítást ad a közterületen való élésre, holott az senki érdekét sem szolgálja, a hajléktalanokét aligha.

Egyre több a szemét

Budapest korábban a tisztább európai fővárosok közé tartozott, mára azonban egyértelműen és szemmel láthatóan romlott a helyzet. Ehhez nagyban hozzájárult a városvezetés döntése, amely egyharmadával csökkentette januárban a közterületi hulladékgyűjtők számát. Nemcsak a főváros, de több ellenzéki kerületi polgármestere is hasonló döntést hozott, így egyre nehezebb Budapesten szemetest találni – olyat meg pláne, amiből nem „folyik ki” a hulladék.

Szomorúan tapasztalom, hogy manapság így néz ki minden buszmegálló azon az útvonalon, ahol közlekedek. Minden szemetesből folyik ki a szemét. Karácsony úr erre sem költ

 – írta a Híradó.hu egyik olvasója, és az alábbi képet mellékelte:

Szintén szemetes buszmegálló, ezúttal a Rákóczi úton:

Fotó: Híradó.hu

Az alábbi kép azt bizonyítja, hogy nemcsak a busz-, hanem a villamosmegállókban is egyre több a szemét.

Fotó: Híradó.hu

Kukából tehát az elmúlt hónapokban ténylegesen kevesebb lett, elszállításra (hiába) váró szemétből viszont több. A kukák leszerelése védhetetlen Karácsonyék részéről, már csak azért is, mert a főpolgármester többek között zöldpolitikusnak (is) hirdeti magát. Zöldpolitikusként azonban a szemét nem zavarja.

Egy másik érdekes felvételt készített egy olvasó hétköznap, nem sokkal reggel 9 óra előtt a Nagykörúton. Nem tudjuk, kié lehet ez a szeméttel megrakott, összeeszkábált háromkerekű, mindenesetre rontja a városképet.

Fotó: Híradó.hu

Ez a felvétel szintén a Nagykörúton készült:

Fotó: Híradó.hu

Állandósultak a dugók

A drasztikus visszalépést a közlekedés is kénytelen elszenvedni. A fővárosban állandósultak a dugók. Minden a nagykörúti biciklisávokkal kezdődött, amelyek miatt egysávosra szűkült Budapest egyik legforgalmasabb főútvonala. Minderről Karácsony a veszélyhelyzetet kihasználva, egy személyben döntött.

Fotó: Híradó.hu

Mindez nem lehetett, nem lehet véletlen, hiszen Karácsony a megválasztása előtti hónapokban arról beszélt, hogy ki akarja szorítani az autósokat Budapestről. Ezt a szándékot erősíti a Gyurcsány-párti Manhalter Dániel elszólása, miszerint 

a baloldalon teljes az egyetértés abban, hogy az autósokat ki kell szorítani a fővárosból.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: HIRADO.HU

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.