időjárás 4°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo
A Jobbik nem fog beállni Márki-Zay Péter mögé

Jakab Péter keményen visszaszólt a Momentumnak

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.10.07. 17:17 2021.10.08. 12:15
Jakab Péter keményen visszaszólt a Momentumnak

Nem szeretem, amikor a szövetségeseink sajtótájékoztatókon felszólítanak arra, hogy mi, jobbikosok mit tegyünk és mit ne – írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke közösségi oldalán, miután a Momentum elnökségéből Fekete-Győr András és Orosz Anna a délután tartott sajtótájékoztatójukon arra szólították fel a Jobbikot, hogy a baloldali előválasztás második fordulójában támogassák Márki-Zay Pétert. A Jobbik elnöke bejegyzésében azt írta: „Akkor most elmondom még egyszer: tiszteletben tartva az előválasztás szellemiségét és vigyázva valamennyi jelölt szavazótáborára, a Jobbik azt a jelöltet fogja támogatni, aki megnyeri az előválasztást.”

Mint írta: a választók dönteni fognak, méghozzá aszerint, hogy kit tartanak alkalmasnak, felkészültnek, alázatosnak. „És nem aszerint, hogy pártvezetők mit mondanak nekik”.

Mint ismert: Jakab Péter, a Jobbik elnöke és a baloldali előválasztás első fordulójában miniszterelnök-jelölt-jelöltje az előzetes várakozásokkal ellentétben nem jutott tovább a második fordulóba. A politikust az a Márki-Zay Péter szorította le a dobogóról, akinek támogatására a Momentum a mai sajtótájékoztatón felszólította Jakab Péter pártját.

Borítókép: Facebook

Gyurcsány-show

Kocsis Máté: Életbe lép a Gyurcsány-Márki-Zay paktum

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.