Kásler Miklós: Csökkenteni kell a kórházi várólistákat

A svédországi várólistákkal voltak csaknem azonosak a magyar listák 2019-ben, a járvány azonban rontott a helyzeten – mondta el Kásler Miklós Életközelben című műsorban. Az emberi erőforrások minisztere elmondta, a kormány forrásokat biztosított a várólisták lefaragására.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 09. 9:49
20200316 Győr Üres kórtermeket rendeznek be, felkészülnek a járványra a Petz Aladár Megyei Kórházban, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld Fotó: Csapó Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány forrásokat biztosított az egészségügynek arra, hogy a várólistákat illetően a járvány előtti helyzetet állítsa vissza – mondta el Életközelben című legfrissebb videóinterjújában Kásler Miklós, az ember erőforrások minisztere, aki hozzátette, ezzel együtt 

a várólistán nem szereplő, de halasztott műtéteket is el kívánják végeztetni. Összesen mintegy hatezer beavatkozásról van szó. Hozzátette, a 2019-re létrejött egészségügyi helyzet nem volt rossz, a várólisták a svédországiakhoz hasonlítottak.

Az interjúban szó esett arról is, hogy állami feladatkörbe került a több mint 150 ezer családot érintő meddőségi ellátási rendszer is. Ez azt jelenti, hogy a mesterséges megtermékenyítést egységes szakmai eljárás alapján végzik az intézmények, a kormány pedig támogatja ezt az ellátást.

A koronavírus újabb hullámával kapcsolatban azt mondta el a miniszter, hogy a betegség lassabban terjed, mint a harmadik hullám idején, de látható, hogy az oltatlanok kerülnek kórházba. 

Jellemző továbbá, hogy a fiatalok nagyobb számban betegednek meg, mint eddig.

Borítókép: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.