Napi Aktuális: a hírek és ami mögöttük van (X)

A közel egyórás műsor arra vállalkozik, hogy a sokunkat érintő témákat alaposan bemutassa, körbejárja.

2021. 10. 08. 11:02
null

A közel egyórás műsor arra vállalkozik, hogy a sokunkat érintő témákat alaposan bemutassa, körbejárja.

A nap 24 órájából 16 órát ébren töltünk. Ez idő alatt számtalan hír, értesülés, információ ér el bennünket. Természetesen mindannyiunknak megvannak a bejáratott hírforrásai. Ott vannak például a mindenkinél jobban értesült ismerősök, a rokonok, a kollégák, a sarki fűszeres, a taxis vagy a fodrász, aki mindig „biztos” forrásból tudja az információkat. 

És ott van a hiteles, a meghatározó esti hírműsor. A Hír Televízió 2003 óta segíti háttérműsoraival a pontos tájékozódást. A műsorkészítők számára fontos cél, hogy a néző ne csak tudja, hanem értse is, mi van egy-egy politikai döntés hátterében és segítsen elválasztani az értéket a haszontalantól, a fontosat a lényegtelentől, az igazat a hazugságtól. 

Az interneten a fogyasztó azonnal, akár 24 órában fogyaszt híreket. A gyors közlés ma már nem olyan nagy kihívás, mint a valós tények hátterének megismertetése. A néző este már a napközben begyűjtött információk birtokában ül le a tévé elé. 

Mint minden, így az információk átadásának módja is változik. Ezért van, hogy a televíziós csatornák időközönként a nézői igényeket figyelembe véve változtatnak a műsorokon. A csatorna zászlóshajója, az egyik legnézettebb esti hírháttérműsora szeptember 13-tól teljesen átalakult. A műsor elődje, a „Magyarország élőben” minden hétköznap megbízható iránytű volt a magyar belpolitikában. 

Ezt a szellemiséget folytatja, de már új díszletben és szerkesztéssel a Napi Aktuális, amely elmagyarázza, megvitatja, hogy mi, miért és hogyan történt. A közel egyórás műsor arra vállalkozik, hogy a sokunkat érintő témákat alaposan bemutassa, körbejárja. Ebben segít Gerhardt Máté műsorvezető. Számára a Napi Aktuális nem pusztán egy műsor, hanem küldetés is. Azt szeretné, ha politikai folyamatok megértésében az érzelem mellett az értelem is meghatározó tényező maradna. 

Napi Aktuális: minden hétköznap este 7-től Hír TV-n!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.