Szentkirályi Alexandra: Elkeserít, hogy Gyurcsányt ma is hatalomra juttatnák a baloldalon

A kormányszóvivő a 25 év alattiak adó-visszatérítésről és a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! kampányról is beszélt a Kormányinfó pluszban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 07. 18:00
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2020. január 30. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. január 30-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 év alatti fiatalok szja-visszatérítése nemcsak a normál munkaviszonyra, hanem a diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik, így januártól havi több tíz ezer forinttal nő a 25 év alatti fiatalok keresete – mondta el Szentkirályi Alexandra a legfrissebb Kormányinfó plusz videóban a közösségi oldalán. 

Közölte, ilyen Magyarország történetében még sohasem volt, a pluszbevétel egy átlagfizetés esetén akár a 40 ezer forintot is elérheti. A visszatérítés emellett annak is jár, aki közben a családi adó-visszatérítést is igénybe veszi. 

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy számára miért volt fontos, hogy aláírta a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciót. Mint mondta, elkeseríti, hogy 15 év után is ott tartunk, hogy felmerül a baloldalon Gyurcsány Ferenc hatalomra segítésének ötlete. Szentkirályi Alexandra azért írta alá a petíciót, mert 

sokakkal együtt aggodalommal tölti el, hogy ugyanaz a Gyurcsány akar visszatérni a hatalomba, aki egyszer már tönkretette az országot, a pénzügyi összeomlás szélére sodorva hazánkat és eltörölve a különböző támogatásokat. 

Szentkirályi Alexandra leszögezte, az árvasági ellátást kapók is megkapják a nyugdíjprémiumot, emellett a hitelmoratórium részleteiről is beszélt a kormányszóvivő.

A Kormányinfó plusz teljes egészében itt tekinthető meg:

Kiemelt kép forrása: MTI/Bruzák Noémi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.