Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Újabb baloldali hány fittyet az előválasztás eredményére

Gyulán egy korábban a megméretéstől visszalépett politikus jelentette be, hogy tavasszal ringbe száll.

2021. 10. 05. 14:13
20210918 budapest nyugati ter hunyadi ter elovalasztasi szavazo pontok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy, korábban a baloldali előválasztáson elindulni kívánó, de menet közben visszalépett politikus jelentette be, hogy rajhoz áll 2022 tavaszán, és ringbe száll az országgyűlési képviselői mandátumért.

Ezúttal Pomuczné Nagy Ildikó (Új Világ Néppárt) közölte a hivatalos Facebook-oldalán, hogy mint korábban írta és ígérte: visszatér és folytatja a kampányt, és a 2022-es országgyűlési választáson indulni fog a gyulai központú körzet képviselő-jelöltjeként.

Mint kifejtette: a körzetben 2022-ben körülbelül 71 ezer választó lesz jogosult szavazni, ebből körülbelül 4 ezren vettek részt az előválasztáson. Vagyis – folytatta – a választópolgárok 5,6 százaléka választott az előválasztási kínálatban szereplő két jelölt közül. Számára ez azt üzeni, hogy a választásra jogosultaknak 94,4 százaléka egyik jelöltet sem támogatja, és ő nekik kíván alternatívát nyújtani. Pomuczné Nagy Ildikó korábbi Facebook-bejegyzéséből az is kiderül, hogy augusztusban azért lépett vissza, mert az ellenzék soraiból hónapokon át tartó, a lejáratását célzó hazugsághadjárattal támadták őt.

Elkezdődött a támogatóim levadászása, nagyon durva hónapokat éltem meg. Minden szervezetet központilag leszedtek mögülem, az engem nyíltan támogató embereket megfélemlítették, személyesen sértegették. Engem emberi mivoltomban hazugságokkal gyaláztak. Ez volt az ellenzéki »összefogás«”

– hangsúlyozta akkor Pomuczné Nagy Ildikó.

Mint korábban megírtuk, nem a gyulai politikusjelölt az egyetlen, akinek a neve felmerült a baloldali előválasztáson, és bár ott végül nem indult el, így nem is nyerhetett, mégis rajhoz állhat a 2022-es országgyűlési képviselő-választáson. Tóth Ádám civil jelöltként akarta megméretni magát a tiszaújvárosi körzetben, de elindulni nem tudott az előválasztáson. Sajtóhírek szerint ugyanakkor azt ígérte, hogy jövő tavasszal a választáson ringbe száll.

Borítókép: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.