időjárás -1°C Timót 2022. January 24.
logo

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban

Forrás: MTI
2021.11.29. 21:37 2021.11.29. 22:44
A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban

A meghosszabbított oltási akcióhét keretében további több mint hatvan fővel bővül a kórházakban, egészségügyi intézményekben folyamatosan szolgálatot teljesítő katonák létszáma, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását, tehermentesítsék az egészségügyi dolgozókat. Így jelenleg 95 helyszínen mintegy 870 katona támogatja az egészségügyi ellátórendszer munkáját a járványkezeléssel összefüggésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Magyar Honvédség, ahogyan ezt a járványhelyzet előző hullámai során tette, most is részt vesz a koronavírus elleni védekezésben. A kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint az adminisztrációs és szállítási feladatokban.

A Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért a katonák mindent megtesznek azért, hogy segítsék a járvány elleni védekezést és tehermentesítsék az egészségügyi intézményekben dolgozókat.

Borítókép: Egy főhadnagy orvos beolt egy nőt a koronavírus elleni oltóanyaggal. (Fotó: MTI/Kiss Dániel)