időjárás -3°C Mária 2021. December 8.
logo

Álhíreket terjesztenek a baloldali médiumok a PCR-tesztek kapcsán

Magyar Nemzet
2021.11.24. 15:38 2021.11.24. 17:44
Álhíreket terjesztenek a baloldali médiumok a PCR-tesztek kapcsán

Nem kétszázmillióért, hanem 239 ezer forintért történt lejárt szavatosságú, fel nem használható PCR-tesztek megsemmisítése a szakmai előírásoknak megfelelően

– hangsúlyozta a baloldali médiumok hazugságaira reagálva az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő), amelyek a Jelen cikke nyomán azt az álhírt terjesztették, hogy ötmilliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben, idén tavasszal lejárt PCR-tesztet selejtez le az állam, ami mintegy kétszázmillió forint pluszköltséget jelent. 

Az Okfő közleménye szerint a beszerzett PCR-tesztek a kórházak számára folyamatosan rendelhetők a koronavírus-járvány kezdete óta. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a rövid idő alatt eredményt adó, így a járvány hatékonyabb kezelését biztosító gyorstesztek megjelenése visszaszorította a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét. 

Az egészségügyben mindig a betegbiztonság a legfontosabb szempont, éppen ezért a betegellátás során nem használható fel olyan eszköz vagy készítmény, amely lejárt szavatosságú

 – húzták alá.

Borítókép: Koronavírusteszthez vett mintát dolgoz fel egy egyetemi hallgató a győri önkormányzat Kodály Zoltán utcai bölcsődéjében. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)