időjárás 16°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Bajnai Gordon a Városháza-gate-ről: Eltompultak a vészjelző reflexeim

Munkatársunktól
2021.11.29. 16:03 2021.11.29. 22:49
Bajnai Gordon a Városháza-gate-ről: Eltompultak a vészjelző reflexeim

Utólag persze már én is okos vagyok, de úgy látszik, mióta nem vagyok a magyar közéletben aktív, és jobbára konszolidált demokráciákban dolgozom, eltompultak a vészjelző reflexeim

 – védekezett Bajnai Gordon a 24.hu-nak adott interjújában, amiért leült tárgyalni Gansperger Gyulával és Rahimkulovékkal a budapesti Városháza eladásáról. Magyarázata szerint régi üzleti kapcsolatukra való tekintettel, szívességből tett eleget Gansperger kérésének, de már a tárgyalás közben rossz érzései támadtak. Elmondása szerint az egyórás megbeszélésről készített felvételt tendenciózusan vágták össze, ezért tűnhet úgy, hogy ő városházi korrupcióról beszél. Szerinte túl költőire sikeredett a kijelentése. 

A »Gyula régi harcostársam« mondat talán valóban túl költőire sikeredett, és igazából azt a célt szolgálta, hogy indokoljam a vendéglátómnak, hogy miért is fogadtam el általa a meghívást 

– mondta. Azt is állította, valójában már évek óta nincs aktív kapcsolata Ganspergerrel, akivel 1998 óra volt üzleti kapcsolata, és 2003–2006 között együtt is dolgoztak a Wallisnál. Később arról beszélt, hogy ő valójában nem akart üzletelni a Rahimkulov családdal, csupán egy gesztust tett Ganspergernek.

„Nem reméltem hasznot. Sőt a találkozó elején azzal kezdtem, hogy nekem volt miniszterelnökként nincs, nem is lehet üzleti érdekem – ez még a rövidre összevágott szövegben is bennmaradt. Tényleg pusztán arról volt szó, hogy tettem egy gesztust Gansperger kérésére”

– állította Bajnai Gordon. Szerinte abban nincs semmi szokatlan, hogy az egyik legnagyobb magyarországi befektető meg akart vele ismerkedni, általában is sokan kérik ki a véleményét Magyarországról a világ legnagyobb befektetői közül. Kitért arra is, hogy „cápákat” akkor emlegetett, amikor beszélgetőpartnerei arról győzködték, hogy náluk igenis ajánlkoznak közvetítők, akik szerint nyélbe üthető a biznisz. Bajnai az állítása szerint az ilyen ajánlkozókat nevezte cápáknak, akik valójában nem tudnak elintézni semmit, és az ilyen, minden rendszerben felbukkanó, pártokra hivatkozó, jutalékot kérő közvetítőktől intette tárgyalópartnereit. Azzal védekezik, hogy a szavait teljesen kiforgatták a jelentésükből, állításait kiragadták a szövegkörnyezetből.

Borítókép: Bajnai Gordon (Fotó: Kollányi Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.