Alig egy év alatt szőtte át a Gyurcsány–Bajnai-polip hálózat a Városházát

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: a főpolgármester összevissza magyarázkodott a Városháza eladásának ügyében.

Magyar Nemzet
2021. 11. 29. 15:07
KOCSIS Mt
Budapest, 2021. szeptember 20. Kocsis Mt, a Fidesz frakcivezetje felszlal az Orszggyls szi idszaknak nyitlsn 2021. szeptember 20-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy megszagolja valaki egy üzletnek a lehetőségét, azonnal közvetítőként akar jelen lenni, hogy jutalékot kérhessen 

– idézte Bajnai Gordon szavait napirend előtti felszólalásában Kocsis Máté a Városháza-gate néven elhíresült fővárosi botrányról a parlamentben. A Fidesz frakcióvezetője elmondta: a nyilvánosságra került hangfelvételek bizonyítják a Városháza eladásának szándékát. Emlékeztetett arra, hogy Karácsony Gergely összevissza magyarázkodott a botrány kapcsán: először fake news-nak nevezte a hangfelvételeket, majd elismerte, hogy készült hatástanulmány, nem hitte el a hangfelvételeket, ezért arról beszélt, nem állította fel a vizsgálóbizottságot; miután mégis felállították, azt közölték, hogy Bajnait nem hallgatják meg. 

– Karácsony Gergely főpolgármesterségének alig egy éve alatt szőtte át a Gyurcsány-Bajnai-féle polip a fővárosi városházát

– mutatott rá Kocsis Máté, aki azt is nehezményezte, hogy Tordai Bence nem erről beszélt napirend előtti felszólalásában. – Szégyelljék magukat! – zárta felszólalását a frakcióvezető.

Fónagy János államtitkár a válaszában elmondta: a baloldal több állami céget privatizált, köztük a Matávot, a Tigázt, a Fővárosi Vízműveket, a Molt, valamint Ferihegyet is. – Ezzel az a baj, hogy 

2010-től nekünk ezeket vissza kellett vásárolni, hogy legyen fűtésünk, hogy legyenek élelmiszereink.

 A többivel nagyon szívunk, mert importálni kell a termékeket az eddig vissza nem szerzett állami cégek privatizálása miatt – jelezte az államtitkár, hozzátéve: 2010-től 6093 milliárd forinttal nőtt az állami vagyon, miközben a kormány kifizette az önkormányzatok adósságát.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.