Befuccsolt a civil államfőjelölő kezdeményezés

Nem lesz a baloldali miniszterelnök-jelöléshez hasonló államfőjelölő választássorozat. Mindössze egy héttel a kezdeményezés elindítása után a szervezők leállították a folyamatot – írta meg a 24.hu. A kezdeményezők közleménye szerint mindezt taktikai okokból tették.

Magyar Nemzet
Forrás: 24.hu2021. 11. 21. 16:40
Magyar György
Budapest, 2014. szeptember 29. Magyar György ügyvéd, független fõpolgármester-jelölt sajtótájékoztatón beszél Budapesten 2014. szeptember 29-én. A tájékoztatón Falus Ferenc, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös fõpolgármester-jelöltje bejelentette visszalépését, valamint Magyar György bejelentette, hogy visszalép Bokros Lajosnak, a Modern Magyarország Mozgalom fõpolgármester-jelöltjének javára. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel ezelőtt látott munkához, és máris felfüggesztette tevékenységét a Civil Államfőjelölési Bizottság (CÁJB) – közölte a hírt a 24.hu. A hírportál arra a közleményre hivatkozott, amelyet a CÁJB nevében Magyar György elnök, valamint Fleck Zoltán, Kaltenbach Jenő, Lattmann Tamás, Mérő László és Szepesházi Péter bizottsági tag írt alá. A közlemény szerint taktikai okok miatt döntött az elnök és a bizottság a felfüggesztés mellett.

A szövegben azt írják: „bár változatlanul rendkívül fontosnak tartjuk a kormányváltást akaró állampolgárok véleményének megismerését és tiszteletben tartását, az államfői szimpátiaszavazás keltette esetleges figyelem-megosztással nem kívánjuk veszélyeztetni az ellenzék közös programjának, a közös lista állításának és a kampánynak a sikerét”.

Borítókép:

(Fotó: Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.