Itt vannak a legfrissebb járványügyi korlátozások részletei

Megjelentek a Magyar Közlönyben a csütörtöki Kormányinfón bejelentett járványügyi korlátozások részletei – közölte a Híradó.hu.

Forrás: hirado.hu2021. 11. 19. 10:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombattól ismét kötelező lesz a maszk viselése zárt térben, és az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni – többek között ezeket az intézkedéseket jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.

A Magyar Közlönyben azóta megjelentek a bejelentett járványügyi korlátozások részletei:

  • Szombattól maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken.
  • A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.
  • A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók, a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken pedig a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.
  • A vallási közösségek szertartásain a közösség dönt a maszkviselés szabályairól.
  • Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme, valamint a betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele december 10-ig, ha előző oltásuk óta már 180 nap eltelt.
  • Egészségügyi dolgozó nem szüntetheti meg jogviszonyát a veszélyhelyzet ideje alatt.
  • A Miniszterelnöki Kormányirodán, a Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Miniszterelnökségen foglalkoztatottak számára kötelező a harmadik oltás. A többi minisztériumban a miniszter rendelheti el az emlékeztető oltás felvételét.

A Híradó.hu oldalán megjelent eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.